Dolomiti 3D voor X-Plane nu te koop

Dolomiti 3D is zojuist door Frank Dainese uitgebracht voor X-Plane 10 en X-Plane 11. Het vliegen in de bergen wordt hierdoor nog realistischer en de mate van detaillering is in deze scenery enorm. Frank is bekend geworden door zijn freeware sceneries, die hij ontwikkelde voor FSX, maar de mogelijkheden van X-Plane hebben geleid tot een nog ambitieuzer project.

Het Dolomiti 3D-landschap geeft het gebied weer vanaf de westelijke Dolomieten bij de Monte Sciliar tot aan de Dolomieten van Sesto in het oosten. Naar het zuiden strekt de scenery zich uit tot aan Brenta. Het geheel beslaat een oppervlakte van meer dan 5000 km2 met fotorealistische groundtextures, aangepaste 3D-modellen voor de bergtoppen, 85 nauwkeurig gereproduceerde dorpen, twee grote steden, vier vliegvelden, talrijke helihavens en verschillende herkenningspunten.

Deze zeer gedetailleerde scenery kost 68 € (plus BTW) en is momenteel alleen beschikbaar op de Flight Simulator Center website.  Alle details en ontelbare screenshots zijn eveneens terug te vinden op deze site. De installatieomvang is aanzienlijk en bedraagt als zip-file 14.6 GB, voor virtuele piloten met een langzame internetverbinding is er dan ook een USB-stick beschikbaar voor 83 € (plus btw).

 

Features:

5000 sq/kms of land (3 degrees) of global scenery
85 mountain villages
4 airports: LIDT (TN), LIPB (BZ), Cortina (LIDI) and Dobbiaco (LIVD)
40 helipads and more places for take off from the top of the peaks
62 Churches and bell towers to facilitate the VFR
2 cities, complete with 3D buildings
Orthophoto 50 cm/pixel in Dolomites area, at the edge 1.2 mt/pixel
Compatible with X-Plane 10-11
Installation size: 23,4Gb (ZIP 14,6Gb)

2 Reacties

  1. Avatar Harald schreef:

    Met alle respect …hoe mooi misschien ook….maar 83 euro voor alleen de Dolomieten…?

    • Avatar Marc schreef:

      Het is zeker een hoog bedrag Harald, vergelijkbaar met Switzerland professional X indertijd. Frank Dainese heeft natuurlijk talloze uren besteed aan alle details en dat maakt het duur en exclusief en dus eerder iets voor de veeleisende vfr vlieger.