Falcon 5.0 in de maak

In mei 2023 werd bekend dat de rechten van Falcon 4.0 terug zijn gegaan naar MicroProse. MicroProse was lang geleden een legendarische software company die velen (althans de ouderen onder ons) nog kennen van de uitstekende flightsims (voor die tijd) op bijv. de Amiga.

In het tijdschrift PcPilot (editie sept/oct. 2023) staat nu een interview waarin MicroProse CEO David Lagettie verteld dat  er een nieuwe Falcon5.0 in de maak is die behalve de F16 ook de F35 simuleerd. Hoe, wat en wanneer is nog onduidelijk……

Falcon 4.0 wordt overigens door vele F16 vliegsimulatie enthousiastelingen (zeker met de vele “Hobby” mods daarvoor) nog steeds best veel gebruikt.

Ook het destijds “legendarische spel” de B17 Mighty 8 (het verhaal van een bommenwerper  om Berlijn te bombarderen in WW2) is in de remake. In ieder geval wordt aangegeven dat dit “spel” nog voor de kerst uitkomt (in vroegtijdige toegang).

Ook geeft hij aan dat er een Apache simulator in de “oorspronkelijke” stijl van MicroProse in de maak is.

Of deze MicroProse stijl ook nu nog in de smaak valt, zullen we even moeten afwachten, maar interessant is het zeker , waarschijnlijk vooral voor de flightsim gamers onder ons die ook wel eens willen vliegen.

De oorspronkelijke flightsim collectie van MicroProse is overigens voor de PC los in aparte games of als totaal pakket hier op Steam te koop.

 

1 Reactie

  1. Arthur schreef:

    Goede ontwikkeling dat er een nieuwe Falcon komt. Hun dynamische missies die in het spel waren (zijn) ingebouwd, zijn van hoge kwaliteit. Hopelijk weten ze deze nog beter te vervolmaken.
    Ben benieuwd of de “oude” ontwikkelaars er nog bij betrokken worden.

Toggle Dark Mode