FlyTampa FPS vergelijking P3Dv4 en P3Dv5

Ook de ontwikkelaars van FlyTampa zijn aan de slag gegaan met Prepar3Dv5. Zoals het er naar uit ziet levert de overgang naar DirectX12 in P3Dv5 winst op in de FPS en is de sim ook weer een stukje ‘smoother’. Bekijk hieronder de FPS resultaten van Sydney:

Wat opvalt is een stijging met zo’n 38% FPS. Dit is flink te noemen, normaal gesproken haal je een dergelijke winst alleen bij een goede PC upgrade. Wat verder opvalt is ook dat de details in v5 nog een stuk groter zijn. Kijk met name even naar down town Sydney.

 

Een zelfde test is gedaan met Boston:

We zien hier een stijging van maar liefst 41% ten opzichte van Prepar3Dv4. Wordt de dynamischer reflectie uitgeschakeld dan loopt dit verschil op tot 79%. Veelbelovend dus! Ook hier valt weer op: meer details. Zelfs het weer in Prepar3Dv5 met wolken zorgt voor een hogere FPS dan onbewolkt weer in Prepar3Dv4.

1 Reactie

  1. Arthur schreef:

    Dat wordt nog een aardige wedloop zo met al die sims die op de markt komen. Grappig dat zowel X-plane als P3dV5 voor een pittige prestatiewinst zorgen met hun nieuwe grafische enigines. Ben benieuwd naar de vergelijkingen straks tussen FLTSIM 2020 en P3dV5.