FSR3 ook voor Nvidia kaarten

Recent heeft AMD een open source framerate verdubbelaar update vrijgegeven voor hun videokaarten. Die voorziet net zoals Nvidia dat voor hun 4000 serie kaarten doet in het met AI toevoegen van extra frames. Inmiddels is er op Nexusmods een “mod” te vinden die deze driver ook toevoegt voor alle Nvidia kaarten. In de beschrijving staat dat die in ieder geval werkt voor Cyberpunk. Ook voor MSFS werkt die mod inmiddels in beta versie 0.7 echter meestal zonder problemen. De in de mod bijgevoegde Readme beschrijft de simpele installatie. Of deze mod vanwege copyright van de Nvidia drivers is toegestaan weten we niet (zo niet laat het ons weten dan verwijderen we dit berichtje). Op reddit lezen we ook dat deze mod nog niet voor iedereen vlekkeloos werkt, dus een backup van je register is aan te bevelen. Let er op dat je MSFS in ieder geval op directX12 mode zet en in windows HAGS aan hebt staan. Zorg er ook voor dat je video kaart genoeg geheugen heeft, dus de object en terrein regelaars niet te hoog hebt staan. Op de computer van deze redacteur met een RTX 3080TI kaart gingen de frame-rates boven de nieuwe city update van den Haag van deze week met deze mod van 40 naar 80 frames en dat vliegt een stuk soepeler. Let wel met alle instellingen op “Ultra” en dat is toch mooi meegenomen.Helaas werkt deze mod niet in VR.

De frames verdubbeling zie je overigens niet in de dev mode. MSFS zelf genereert immers nog steeds alleen de normale frames. Met tools zoals bijv. MSI Afterburner zie je echter dat er in werkelijkheid wel degelijk het dubbele aantal frames op je monitor worden afgebeeld.😉

De mod is hier te vinden.

5 Reacties

 1. Frank van der Drift schreef:

  Het werkt!

 2. vdhjeroen schreef:

  Na wat gezoek is het uiteindelijk bij mij ook gelukt (ik had de bestanden initieel in de verkeerde map geplaatst (steam versie)).
  Ik moet nog wat zoeken om de prestaties wat te optimaliseren. Tijdens het gezoek heb ik mijn grafische instellingen gereset waardoor ik geen referentiepunt meer had…
  Hier draait het ook op een RTX 3080ti.

  • WielXP schreef:

   Succes met optimaliseren.
   Voor gebruikers van de Microsoft store versie dienen de twee bestandjes in c:\XBoxGames\Microsoft Flight Simulator\Content geplaatst te worden en niet vergeten de “DisableNividiaSignatureChecks” in het register in te voeren. Inmiddels is ook alweer versie .08 te downloaden.

   • vdhjeroen schreef:

    Ik had veel moeite om mooie resultaten te bekomen.
    Volgens andere MSFS gebruikers blijkt de 0.8 versie een achteruitgang te zijn tegenover de 0.7 versie. Ik raad jullie daarom aan om de 0.8 versie te mijden. Op de 0.7 versie draait het veel soepeler!