FsVisions & Vliegen om te Helpen

Misschien was je oog al op de banner gevallen die nu op onze homepage staat, de komende periode zal FsVisions namelijk Vliegen om te Helpen sponsoren. Een organisatie die zich met behulp een zeer realistische Bush-flightsimulator volledig inzet voor het goede doel.

De man achter Vliegen om te Helpen is Bram Stikkel. Bram verzamelt met zijn flightsimulator hobby al ruim zeven jaar geld in voor het goede doel: MAF Nederland. Deze organisatie maakt het werk van een zeer groot aantal bekende en onbekendere hulp- en zendingsorganisaties mogelijk door het bieden van luchtverbindingen, communicatiemiddelen en onderwijs technologie. Het is een christelijke organisatie, maar vanzelfsprekend wordt iedereen die de hulp van MAF vraagt, geholpen (voor zover logistiek mogelijk). Ook voeren ze ambulancevluchten uit en helpen lokale bevolkingsgroepen met transport door de lucht. In de landen waarin zij dat doen, kan dat het verschil betekenen tussen zes dagen met de auto, te voet en/of varend door de jungle of een half uur met het vliegtuig.

Een berg techniek, elektronica, software, computers, las- en timmerwerk, tril-elementen, een uitzicht over vijf monitoren, gezelligheid en koffie met wat lekkers… Vliegen om te Helpen biedt de gelegenheid om te genieten van een vlucht van anderhalf uur in een behoorlijk realistische simulator van een bushplane. De prijs die je betaald voor 1.5 uur in deze simulator gaat volledig naar MAF Nederland.  Je ‘vliegt’ zelf, in een cockpit met een volledige dubbele besturing. Ervaar hoe het is om zelf een vliegtuig te laten opstijgen vanaf een strip in het oerwoud. Doe een poging om te landen op een berg-strip met links en rechts hooguit vijf meter ruimte. Ervaar de kick van het vliegen tussen de wolken. Of houd het toestel onder controle in stormachtig weer met veel turbulentie.

Help mee en kom vliegen in één van de meest realistische bush-flightsimulator van Nederland! Kijk voor meer informatie op de website van Vliegen om te Helpen.

 https://www.facebook.com/vliegenomtehelpen

2 Reacties

 1. Matthias schreef:

  Beste Bram,

  Ten eerste, geweldig uw project, respect!
  Kan ik ook een donatie doen zonder te komen ”vliegen”?

  M.v.g.

  Matthias

 2. Bram Stikkel schreef:

  Dat kan natuurlijk. Ga naar mijn actiepagina op http://www.maf.nlhttps://www.maf.nl/acties/vliegen-om-te-helpen-een-hobby-in-actie – en scrol naar beneden tot onder het opgehaalde bedrrag. Kies dan een van de drie groene knoppen en de rest wijst zich vanzelf.

  Liefst niet de Geef aan MAF knop bovenaan gebruiken. De gift komt natuurlijk gewoon bij MAF op de rekening, maar het wordt dan niet opgeteld bij het saldo van de actie 😉