22 Reacties

 1. Joop schreef:

  Prima bericht , maar de vraag is er ook internet zijn om MSFS te laten draaien, Ik had vorig jaar al contact met Frans Broekhuizen hierover, maar die kon daar toen geen antwoord op geven. Dus ik ben benieuwd.

 2. Cees schreef:

  Dat zou fijn zijn. Na een periode van op slot te zijn !

 3. Joop schreef:

  Ik heb een antwoord van Frans Broekhuizen : Er zal geen internet zijn. Dat zal dus problemen geven om MSFS2020 op te starten.

 4. Josje schreef:

  Ik kan mij niet voorstellen dat FS2020 niet werkzaam zou zijn. Wat voor nut heeft die bijeenkomst dan nog? Nee ik denk dat ze de prijzen flink verhogen, wel internet aanbieden en dan terloops het rare publiek, wordt allemaal toch te duur, kunnen lozen.

  • Joop schreef:

   Voor alle duidelijkheid : Ik ben voor het FSweekend . Ik heb daar ook vele jaren op een stand gestaan. Maar het is zeker, dat daar geen internet zal zijn. Dus moet MSFS2020 offline gedraaid worden, maar ik krijg dat , ondanks de verschillende items op internet , niet voor elkaar.

 5. Erik schreef:

  Anno 2022 zou dit toch gewoon moeten kunnen? Tuurlijk er zijn extra kosten mee gemoeid, maar ik vind het geen probleem om iets meer te betalen als er gewoon goed werkend internet is en ik ook andere simmers kan zien die MSFS gebruiken. Ben erg benieuwd naar nieuwe hardware. Als het statement echter zo blijft, dan blijf ik ook thuis. Ik heb verder geen interesse in de off-line sims (XP11/12, FSX/P3D).

  • Jeremy schreef:

   Wij hebben het er in het verleden wel eens over gehad, omdat onze pinterminal binnen Aviodrome geen bereik had.
   Internet is er wel, maar er is (in ieder geval op het oude gedeelte van ehle) een beperkte internet verbinding van nog geen 30 Mbit. Dat trek je met gemak onderuit als we met zn allen de wereld gaan streamen…
   Ik denk wel dat er serieus over een oplossing nagedacht moet worden, want ben ook bang er een hoop mensen thuis gaan blijven (bezoekers, clubs en exposanten).

   • Joop schreef:

    Ik heb een aanbieder gevonden , die voor ongeveer EUR 180,00 een tijdelijke internetverbinding kan aanleggen. Nu nog een sponsor.

 6. Loek schreef:

  Goed en nodig initiatief. Fs2020 staat ook voor community, samen vliegen, gratis addons, veel kennis vergaren enz. En heerlijk rondkijken en vragen, kletsen. Kortom flying ..

 7. Patrick schreef:

  Dit is toch zo opgelost? Ik heb zelf een mobiele telefoon met onbeperkt internet, telefoon aan de pc en gebruiken als tethering, heb je gewoon volle bak internet.

  • Jeremy schreef:

   Ik denk dat dat inderdaad de oplossing gaat zijn, maar in aviodrome (en zelfs bij het restaurant) was het bereik de vorige edities niet best.
   Hopelijk is dat met de komst van de terminal beter. Misschien dat iemand dat nog zou kunnen bevestigen?

 8. Erik schreef:

  Wel goed om te zien dat dit zoveel losmaakt bij onze bezoekers… Maar er zijn zat partijen die een goede internetverbinding kunnen leveren voor evenementen!

 9. Joop schreef:

  Ik heb gezien de reacties e.e.a. nog weer eens aan Frans Broekhuizen gemeld. Afwachten hoe er mee wordt omgegaan.

  • Joop schreef:

   Frans Broekhuizen lijkt de voorkeur te hebben voor offline draaien van MSFS. Dat is dan zijn keuze. Maar ik vrees, dat deelnemers hier moeite mee hebben.

   • Ad schreef:

    Het ligt niet aan Frans Broekhuizen, hij is de organisator van het FSWeekend maar is niet in dienst van het Aviodrme.
    Het Aviodrome wil helaas niet voor een goed werkende internetverbinding zorgen.
    Dat is al jaren hetzelfde verhaal, maar het probleem is wat actueler vanwege het opstarten van MSFS icm een goed werkende verbinding.

    • Joop schreef:

     Ik heb gisteren nog contact gehad met Frans , maar die houdt voorlopig nog steeds vast aan MSFS offline. Niet al te duur zou een 2 daagse internet verbinding kunnen zijn, maar hij ziet dat niet zitten. Binnen enkele weken komen de officiële uitnodigingen van zijn kant aan de potentiële deelnemers , met de nadere informatie over deze materie. Ik ben benieuwd, hoe dat er uit zal zien.

     • Erik schreef:

      Beetje kortzichtig… MSFS is niet alleen een geheel andere sim qua techiek, maar biedt ook een heel nieuw publiek. Door nu halsstarrig een event te organiseren zonder internet (en dus MSFS) loop je een belangrijke doelgroep mis. Voor mij is dit een reden om ook niet te komen…

 10. Loek schreef:

  Andere locatie zou oplossing kunnen zijn

 11. Turambar schreef:

  Mijn zwager en ik hebben ook afgesproken weg te blijven als er geen MSFS mogelijk is. Mooie kans om fraaie addons te bekijken en bijvoorbeeld VR.

 12. Joop schreef:

  Ik vermoed, dat er zodra de officiële inschrijvingsmogelijkheid er is , waar dan mogelijk zal staan dat MSFS daar alleen offline kan draaien, er nogal wat vragen van potentiële deelnemers gaan komen of er toch geen internet kan komen. Mogelijk heeft dat invloed.

 13. Loek schreef:

  Ja laten wij dat hopen, want zo niet dan voel ik mij daar in een oude tijd, net zoals het museum. En dat na de corona tijd. Overigens als we pech hebben breekt ie weer uit.