Honeycomb Rudder Pedals

De nog wat nieuwe hardware fabrikant Honycomb heeft gisteren bekend gemaakt naast hun yoke en throttle quadrant nu ook te werken aan rudder pedals. Veel is er nog niet bekend behalve bovenstaande foto. Vanzelfsprekend houden we u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. UPDATE: Onze vraag is of er iemand al ervaring heeft met de kwaliteit van de Yoke van Honycomb en deze met ons wil delen in een reactie op dit bericht. Dank alvast!

12 Reacties

 1. Arthur schreef:

  Ik vraag me af wat de kwaliteit is van deze hardware. Ik vind het jammer dat ze geen gebruik maken van Hall censoren maar van potmeters hetgeen in de toekomst weer “spiking” zal veroorzaken. Helaas ken ik nog niemand die z’ n ervaring hierover kan delen.

  • De Honeycomb yoke is kwalitatief toch wel een stuk beter dan de Saitek Yoke. Voelt stabieler, is nauwkeurig en is rondom het nulpunt ook wat gevoeliger (persoonlijke mening).

   Tot zover heb ik nog geen problemen met de yoke ondervonden, en in onze shop hebben is er precies één defecte yoke verkocht (waarbij de knoppen op de yoke handle niet goed functioneerden). Ik hoor ook eigenlijk alleen maar positieve verhalen over de yoke.

  • Jeremy (FlightsimWebshop) schreef:

   Oh ja, heb wel een puntje van kritiek.
   Ik ben niet kapot van de software. Daar hadden ze wat mij betreft nog wel wat aandacht aan mogen schenken.

 2. Matthias schreef:

  Goedemorgen Arthur,
  Helaas kunnen we je dit ook niet vertellen. we zullen het artikel even aanpassen met de vraag of iemand ervaring heeft met deze hardware. Fijne dag!

 3. Matthias schreef:

  Hoi Jeremy,

  Dank voor jou uitgebreide reactie! Deze is zeker handig.
  Even een vraag, Ik zocht deze yoke zojuist op jullie site maar vond deze niet. Uitverkocht?

  M.v.g.

  Matthias

 4. Cristian schreef:

  Ik heb de Yoke van Honeycomb, ben er erg tevreden over. De Yoke is solide gebouwd, sterk en voelt erg goed aan. Zeer stevig te bevestigen d.m.v. metalen klemmen. De switches zijn van hard plastic en ergonomisch geplaatst.
  Mooie vindt ik de kracht die men moet uitoefenen op de Yoke bij klimmen en of dalen, net zoals in het echt. De 90 graden links en rechts om gaan soepel en komt mooi terug in de midden stand.
  Het ingebouwde rode licht is een leuk gimmick die in helderheid kan worden aangepast.
  Daarin tegen ben ik niet een fan van de meegeleverde software ter instelling van de switches. Maar naar verdieping is het goed te doen. Nu wachten tot de throttle uit komt.

 5. Matthias schreef:

  Hoi Cristian,

  Klinkt goed! Zelf ga ik er hoogstwaarschijnlijk ook eentje aanschaffen. Nog tips?

  Mvg

  Matthias

  • Cristian schreef:

   Hoogstwaarschijnlijk veranderen in ‘zeker’ 😉
   Ik heb mijn Saitek yoke en throttle(s) ervoor ingeruild en absoluut de moeite waard!

   Grts,
   Cristian

 6. Matthias schreef:

  Hahaha!

  Oke Cristian. jij wint! 😉

  Zodra Jeremy ze weer heeft bestel ik er eentje. Ik ga hem gelijk een PM sturen.

  Dank! 🙂

 7. Wim van Dijk schreef:

  Hier ook een tevreden gebruiker van de yoke van Honeycomb. Ik had hiervoor de Saitek en dat is dan ook mijn enige referentie.

  Plus:
  – Erg soepel rond het middelpunt (bij Saitek was het middelpunt juist erg stroef)
  – Voor roll-bewegingen veel rotatieruimte (2 x 90 graden), dit maakt precies sturen erg makkelijk
  – Veel knoppen waardoor je veel gebruikte functies vanaf de yoke kunt bedienen

  Min:
  – De afstand voor pitch is juist weer wat kort
  – Voor de pitch is relatief veel meer kracht nodig dan voor roll (overigens leer je zowel wel goed trimmen)
  – Kunststof is wat gevoelig voor vetvlekken (vingers)

  In vergelijking met de Saitek is deze bijna twee keer zo duur en je hebt dan ook nog geen throttle quadrant. Toch vind ik de meerprijs prima te rechtvaardigen. Het vlieggevoel komt veel beter overeen met het echte voorbeeld. Ik vergelijk het met een echte vlucht in een Cessna 172 een paar jaar terug en waarbij ik een groot deel van de vlucht het toestel mocht besturen. Daar was had je voor de roll wel meer kracht nodig, voor de pitch klopt het ongeveer wel denk ik.

  Hoe het apparaat zich op de lange duur houd moet ik nog afwachten. Mijn Saitek was na twee jaar intensief gebruik al behoorlijk gaar en na vier jaar brak van binnen de bevestiging kapot. Honeycomb geeft vijf jaar garantie. Zegt niet alles over de levensduur, dat moet nog blijken. De leverancier heeft er kennelijk wel vertrouwen in.

 8. Matthias schreef:

  Hoi Wim,

  Jij ook erg bedankt voor de uitgebreidde reactie!
  Deze helpt o.a. mij om een beeld te vormen wat ik kan verwachtte na aanschaf. klinkt goed!

  M.v.g.

  matthias