How-To: Updaten naar P3D V4.2

Vandaag heeft Lockheed Martin versie 4.2 uitgebracht voor Prepar3D V4. Zoals gebruikelijk helpt FsVisions de gebruikers die hier behoefte aan hebben met een eenvoudige handleiding. In deze How-To zullen we in slechts 5 stappen uitleggen hoe het update proces van Prepar3D V4.2 in zijn werk gaat. Mocht je achteraf toch nog vragen hebben, stel ze dan gerust als reactie onderaan dit artikel.

We zullen nu het update proces stap voor stap met je doornemen:

Stap 1 – Ga naar de Downloads pagina op www.prepar3d.com en vul je huidige License ID en Password in. Vervolgens download je alleen het bestand Install_Client.msi onder individual Components Downloads.

Stap 2 – Ga in Windows via je configuratiescherm naar Apps en Onderdelen (Programma’s en Onderdelen in Windows 7) en verwijder als eerste alleen de Client toepassing(!) van Prepar3D v4 Academic, Professional of Professional Plus. Net welke Prepar3D variant van toepassing is.

Stap 3 – Installeer vervolgens het bestand Install_Client.msi die we in stap 1 reeds gedownload hebben. Doorloop deze procedure tot de installatie volledig voltooid is. Wil je ook de nieuwe content zoals de CH-53E en de MH-60? In dat geval dien je dezelfde stappen te volgen voor de ‘Content’ module. (Het is overigens niet direct noodzakelijk om de Content en Scenery modules ook bij te werken naar v4.2).

Stap 4 – Je ziet nu een nieuwe P3D snelkoppeling op je bureaublad en in je Prepar3D installatie folder dubbelklik om de applicatie te starten, je dient na het starten van P3D v4.2 je licentie gegevens op te geven.

Stap 5 – Het update proces is voltooid! je bent in slecht 5 stappen overgegaan naar versie 4.2, Download als laatste nog even de V4.2 addon updates voor bijvoorbeeld FSUIPC, Active Sky en GSX. Deze zijn (zodra beschikbaar) te downloaden via de website van de ontwikkelaar.

8 Reacties

 1. Leo van Beusekom schreef:

  Het (opnieuw) opgeven van je licentie gegevens in stap 4 is niet nodig. Tijdens de de-installatie van de client toepassing verschijnt de vraag of Prepar3d ge-deactiveerd moet worden. Klik hier op “No”. Na de installatie van “Install_Client.msi” wordt dan niet meer gevraagd om de licentie.

  • Webmaster schreef:

   Dat is inderdaad ook een optie maar uit eigen ervaring weten we dat de her-activatie in dat geval niet altijd goed gaat. Als het proces blijft “hangen” ben je verder van huis. Daarom adviseren wij altijd om tijdens de de-installatie het product te de-activeren om dit soort problemen te voorkomen 😉

 2. Ad Koolmees schreef:

  Lijkt allemaal simpel.
  Heb na update P3dv4.1 alles opnieuw moeten installeren. (2 dagen werk)
  Nu de laatste update naar versie P3dv4.2 is er weer iets fout gegaan, ik weet niet wat er fout gaat maar ik heb weer alles opnieuw moeten installeren.
  De helft van mijn P3dv4 directorie is verdwenen en de p3d.exe is niet meer te vinden??? Kan het niet wat simpeler b.v. Een update.exe
  Ben ik de enige waar het fout gaat?
  Voordeel is wel dat alle flightsim programma’s er weer nieuw op staan.

  Ad Koolmees

 3. Bram Stikkel schreef:

  Bedankt voor deze uitleg! Erg handig.

 4. Cees schreef:

  Na update 4.2,had ik onregelmatigheden met de sim na update P3DV4.2.
  Heb de update 4.2 van client ge de-installeerd en de oude 4.1 weer geinstalleerd en alles loopt weer, als van ouds…….gelukkig.
  Op het forum van LM is het ook bekent dat er met de update V4.2 iets aan de hand is.

  • Webmaster schreef:

   De ervaring leert dat er vaak wel weer een hot-fix zal volgen. Een maandje wachten na uitrol van een nieuwe update kan geen kwaad, dan zijn de meeste kinderziektes wel verholpen.

 5. Geert schreef:

  De nodige add ons zoals ASN enzo moeten ook nog aansluiten op deze nieuwere versie. Voor PMDG 744 is een hotfix omdat gebruikers een ctd of zwarte schermen langs komen. Ik wacht op 4.3

 6. Chris schreef:

  Bij mij dezelfde problemen. Ik heb vervolgend alles gedeinstaleerd. En V.4.2 in zijn geheel opnieuw geinstaleerd. Incl. Aircrafts en addons. Een dag werk maar het draait nu beter dan ooit te voren. Ook de kleine stutters ben ik nu van verlost.