How-To: Updaten naar P3D V3.2

Gisteren heeft Lockheed Martin versie 3.2 uitgebracht voor Prepar3D V3. In deze How-To zullen we in slechts 5 stappen uitleggen hoe het update proces van Prepar3D V3.2 in zijn werk gaat. Mocht je achteraf toch nog vragen hebben, stel ze dan gerust als reactie onderaan dit artikel.

We zullen nu het update proces stap voor stap  met je doornemen:

Stap 1 – Ga naar de Downloads pagina op www.prepar3d.com en vul je huidige license ID en password in. Vervolgens download je alleen het bestand Install_Client.msi onder individual Components Downloads.

Stap 2 – Ga in Windows via je configuratiescherm naar Programma’s en onderdelen en verwijder alleen de Client toepassing(!) van Prepar3D v3 Academic, Professional of Professional Plus. Net welke Prepar3D versie van toepassing is. De Content en Scenery onderdelen van Prepar3D blijven zoals ze nu zijn.

v3-1-1

 

Stap 3 – Installeer vervolgens het bestand Install_Client.msi die we in stap 1 reeds gedownload hebben. Doorloop deze procedure tot de installatie volledig voltooid is.

Stap 4 – Je ziet nu een nieuwe P3D snelkoppeling op je bureaublad en in je Prepar3D installatie folder met versienummer wat begint met 3.2 dubbelklik om de applicatie te starten, je dient na het starten van P3D v3.2 je licentie gegevens op te geven.

Stap 5 – Het update proces is voltooid! je bent in slecht 5 stappen overgegaan naar versie 3.2, Download als laatste nog even de V3.2 addon updates voor bijvoorbeeld FSUIPC, ASN en GSX. Deze zijn (zodra beschikbaar) te downloaden via de website van de ontwikkelaar.

9 Reacties

 1. Cees Galjé schreef:

  Dank je wel, staat helder en handelbaar genoteerd.
  Is voor mij prettig om op deze wijze te installeren.

  N.B Alleen krijg ik nog geen download van P3D V.3.2 Er gaat iets fout op de LM site via de licentie. Ik wacht even af als je het forum leest blijkt er toch iets niet in orde. 08-03-2016 13.44

  • Cees schreef:

   Heb de update geïnstalleerd volgens de instructies, met goed gevolg.
   Fijn dat je het goed omschreven hebt in onze moedertaal.

   Had nu geen zweet in mijn handen dat het weer niet zou lukken.

   Bedankt nogmaals .

 2. Vincent schreef:

  Hai Tino heb de instructies opgevolgd, zoals jij had omschreven..
  Heb de volgende toepassingen verwijderd
  1.Prepar3D v3 Academic
  2.Client

  Vervolgens de laatste Client.msi gedownload van de website P3D en deze geïnstalleerd, Echter geeft p3D na het registreren aan Content and de Scenery not installed. P3D start dus niet meer op!!

  • Webmaster schreef:

   Hallo Vincent,

   Dit artikel is door mij geschreven (Matthijs) vandaar dat ik even reageer. 😉
   Voor zover ik het kan beoordelen heb je niet alle stappen nauwkeurig gevolgd van de instructie.
   Je dient n.l. alleen de Client te verwijderen en niet de basis Prepar3D v3 installatie.

   Zie voor meer informatie de installatie en update instructies van Lockheed Martin:

   http://www.prepar3d.com/Prepar3D_Download_and_Install_Instructions_v3.pdf

 3. Vincent schreef:

  Beste Matthijs, het staat er toch echt.. “verwijder alleen de toepassing Prepar3D v3 Academic, Plus Client” expliciet “plus” twee programma onderdelen dus..! Dit laatste impliceert dat beide programma’s dienen te worden verwijderd. Echter was dit niet de juiste handeling.
  Das jammer.
  Groet, Vincent

 4. Webmaster schreef:

  Je moet het nu niet uit zijn verband gaan trekken, er staat “Proffesional Plus” We noemen alle versies op en geven aan dat het afhankelijk is van de versie die voor jou van toepassing is.

  Tevens wordt op het screenshot duidelijk aangegeven, zelfs gemarkeerd(!) welk onderdeel er verwijderd dient te worden.

  Hoe duidelijk moeten we het maken is dan de vraag. Uiteindelijk blijft het, zoals met alle handleidingen, een kwestie van lezen 😉

 5. Vincent schreef:

  Je kunt het op één manier lezen,
  Wat ik al aangaf worden er twee elementen genoemd. Daarmee wordt er niet uit zijn verband getrokken.
  Verder geen issues, het is een kwestie van P3D opnieuw installeren, het dat is niet anders.
  Groet,
  Vincent

 6. Tino Broekstra schreef:

  Gezien de weinig tijd die ik nog over had de afgelopen maanden, was ik er nog niet aan toe gekomen om naar P3D versie 3.2 te updaten. Dat heb ik vanavond gedaan aan de hand van de handleiding van Matthijs. Geen enkel probleem tegen gekomen en alles verliep vlekkeloos.
  Bedankt Matthijs voor de duidelijke handleiding!

Toggle Dark Mode