Indrukken World update 3 UK en Ireland

Meestal schrijf ik als redacteur van Fs Visions niet op persoonlijke titel, maar het leek me ook wel eens leuk om een bijdrage als gebruiker van MSFS 2020 te plaatsen. Dat doe ik soms wel eens op het forum van Flight Simulator en ik ben ook wel benieuwd naar jullie eigen ervaringen met de UK and Ireland update.

Enkele maanden geleden, vlak voor de december update besloot ik een vlucht te maken in verschillende GA vliegtuigen, maar voornamelijk in de Cessna 172, van het Isle of Wight via Wales en Engeland naar Schotland en de Hebriden en uiteindelijk naar Shetland.

Dat was plezierig, maar niet spectaculair. Na de World Update 3 zijn de meeste dingen ten goede veranderd. De ontwikkelaars hebben iets gedaan aan de horizon en de schaduweffecten, de landschappen lijken meer gedefinieerd en daardoor voelen ze meer driedimensionaal aan. De kustlijnen zijn aangepast en de belangrijke krijtrotsen bij Dover en Folkestone zijn nou ja, weer krijtrotsen geworden. Het is erg leuk om over dit afwisselende landschap te vliegen en het is ook erg leuk om VFR-overlandvluchten te maken, vooral als je een tool als Little Navmaps of zelfs echte ICAO-kaarten gebruikt.

In het algemeen lijkt de stabiliteit te zijn verbeterd op mijn systeem, dat is natuurlijk subjectief, maar mijn algemene gevoel is dat het vliegen is verbeterd sinds de laatste update en het is zelfs nog beter geworden na de laatste patch 1.14.6.0. Ik weet dat dit niet voor elke gebruiker geldt, er zijn vele simpiloten die melden dat hun prestaties juist zijn verslechterd.

Ik ben in Londen geweest, ik vond het indrukwekkend en ik kon er weliswaar rondvliegen, maar de beruchte NASA-computer zou een enorm verschil hebben gemaakt, de fps waarden waren vrij laag. Het 3D-effect van het vliegen door de hoge gebouwen is geweldig, het moet spectaculair zijn in VR, ik heb Track IR.

De fotogrammetrie is niet altijd even geweldig, ik ben er zeker van dat dat in de komende jaren zal verbeteren. De dystopische kranen en spikes verpesten veel naar mijn idee. Dat is ook iets waar aandacht aan besteed zou moeten worden, het is blijkbaar een LOD (level of detail) probleem. Het moet mogelijk zijn om 3D kranen te modelleren en in de scenery te plaatsen. Ik ben nog niet alle UK enhanced photogrammetry steden overgevlogen, maar Oxford is geweldig, totdat je dichterbij komt. En, hoewel dat verbeterd is, zijn er nog steeds veel flatgebouwen/kantoorgebouwen in landelijke gebieden.

Mijn oordeel is echter nog steeds positief, dit is werk in uitvoering en de sim zal in de komende maanden gaan veranderen, mede door de input van de community. Het is een groot plezier om met een GA vliegtuig te vliegen en naar buiten te kijken om de rivieren, dorpen, open mijnen, bossen, meren, spoorwegen en vliegvelden te zien die je ook op je kaart kunt vinden.

Vroeger vloog ik veel met de heavy metal jumbo’s en daar geniet ik nog steeds van, maar deze sim heeft ons teruggebracht naar de basisprincipes van het vliegen. Als ervaren zweefvlieger vind ik het prachtig om de wolkendynamiek te zien, de cumuluswolken zien er goed uit en het is mooi om te zien hoe een wolkensliert na verloop van tijd verdwijnt of uitgroeit tot een cumuluswolk omdat hij gevoed wordt door de thermiek. Op dit moment reis ik opnieuw door het Verenigd Koninkrijk en dan valt het pas goed op hoeveel er eigenlijk veranderd is na de World Update 3. Ik ben zeer benieuwd naar wat er bij de komende update allemaal gaat veranderen in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk.

Groeten, Marc

Op de screenshots zie je achtereenvolgens het freeware vliegveld EGBW, de omgeving in de buurt van Brighton en de dystopische gebouwen in Londen.

 

 

 

 

5 Reacties

 1. Matthias schreef:

  Hoi Marc,

  Leuk gedaan, en zeker de moeite waard om een soort gelijke overland vlucht te gaan maken.

  P.s. wist je dat er al verschillende zweefkisten te downloaden zijn waaronder deze discus?

  https://www.fsvisions.nl/freeware-discus-2b-msfs-uitgekomen/

  Fijne Pasen alvast gewenst!

  M.v.g.

  Matthias

 2. Marc schreef:

  Dank je Matthias, ik heb de zweefvliegtuigen in flight simulator nog niet uitgeprobeerd, meestal geef ik toch de voorkeur aan gemotoriseerde vliegtuigen. Condor 2 is erg goed voor zweefvliegen, dat had ik vroeger, maar nu niet meer.

 3. Lander schreef:

  Mooie review Marc,

  Vind het altijd leuk om te lezen hoe anderen er over denken.
  Ik blijf vooral hoopvol wachten op elke update. Ik vind gewoon dat mensen moeten tijd hebben om de simulator vorm te laten krijgen. Als het positief uitdraait kan je tenminste over een paar jaar zeggen:
  I was there a 1000 years ago 😉

  Groetjes

 4. Marc schreef:

  Dank je wel Lander, FS 2020 is nu de benchmark voor de flight simulation geworden, denk ik, maar DCS en ook X-Plane en Prepar3D hebben enorm bijgedragen aan de technische en inhoudelijke veranderingen in de simulatiewereld. Stel je voor hoe FS 2025 er uit zou kunnen zien, als Asobo en Microsoft doorgaan op deze weg. VR zal vermoedelijk steeds belangrijker gaan worden, de prijzen van de HTC Vive en de Oculus Quest en andere VR brillen zullen goedkoper worden en gebruikt gaan worden door steeds meer gamers. Anyway, we gaan het zien

 5. Lander schreef:

  een mooie toekomst dus.
  Was het niet mooier geweest als ze eigenlijk alle simulators konden combineren. Flightsim, trainsim, boastsim, spacesim? …

  De wereldbol hebben we toch al 🙂

  teveel fantasy zeker?

Toggle Dark Mode