KLM en Transavia vervangen hun Boeings door Airbussen

Normaal gesproken besteden we op FsVisions niet zoveel aandacht aan ‘real life’ aviation, maar het nieuws van gisteravond is toch wel noemenswaardig. Het hing al een tijdje in de lucht, maar gisteravond is er een ‘Memorandum of Understanding’ getekend tussen Air-France-KLM en Airbus voor de levering van 100 Airbussen (A320neo en A321neo) met een optie voor zestig extra voor zowel KLM als Transavia als vervanger voor de huidige B737NG vloot. De levering start vanaf de tweede helft 2023.

De verstokte PMDG 737 vlieger kan zich nu gaan omscholen tot A320 piloot 🙂 Wat vinden jullie van dit nieuws?

Mocht je al virtueel willen vliegen met de A320neo, voor Microsoft Flight Simulator kun je hieronder liveries downloaden:

 

 

 

 

2 Reacties

  1. Peter Hougardy schreef:

    Goed nieuws! Alle grote Europese carriers vliegen europees met de a320/321. Het zijn zuininge en moderne toestellen. KLM blijft nog lang Boeing klant met de 777 en 787 voor de lange afstand. Na het 737 Max debacle zat de mogelijkheid van de switch erin, maar (Franse) politieke belangen spelen natuurlijk ook een rol (en dat gebeurt bij Boeing ook….). Nu maar hopen dat Flightsimlabs hun A320/321 ook naar MSFS brengen (al is de gratis FlybyWire A320NEO een sterke concurrent).

  2. ravw schreef:

    Blij om te horen dat ze deze stap toch gemaakt hebben , meer mensen , lage brandstof verbruik
    is en kan allen maar in het voordeel zijn van de klanten
    En daarbij ook goed voor de werkgelegenheid in Europa …… zoals de ex president van de USA al zei: Make Europa great again 🙂

Toggle Dark Mode