Let op: Crash to Desktop bug bij gebruik add-on vliegvelden en Bing Maps data

Momenteel speelt er een bug waarbij je een ‘Crash to Desktop (CTD)’ krijgt op het moment dat je de on-line Bing maps data gebruikt in combinatie met add-on vliegvelden. Dit issues treedt op bij alle vliegvelden die gebruik maken van eigen ‘satelliet data’. Deze bestandjes conflicteren met de sim en hierdoor krijg je een crash.

Dit issue is voor het eerst gemeld op 12 februari. Enige workaround voor nu is het uitzetten van de Bing maps data, waardoor deze niet meer kan conflicteren met je add-ons. En zowieso even stemmen op het topic, waardoor het issue sneller onder de aandacht komt bij Asobo!

Community Moderator Jummivana heeft het topic al van een korte reactie voorzien:

I’ve gather a lot of data from this post and have escalated the information to the team. Thank you for the reports!

To those experiencing the issues (so I can gather more feedback) – do you have any precise time when this started happening for you? Thanks!

 

13 Reacties

 1. Wim schreef:

  Is dat alleen bij addins die niet via fsmarket zijn gekocht? Freeware enz

  • raoul schreef:

   Nee alles wat niet uitgegeven is door Asobo/MS daar zijn de klachten
   Hoop wel dat ze het snel oplossen wnat ik heb al 2 maanden zonder 3 airports moeten doen en die waren net opgelost en nu doet bijna niets het meer
   Daar gaat je bijna 500 euro aan addons/updates die je dus niet meer kunt gebruiken

   • Malte schreef:

    Dat is goed balen zeg, ik leef met je mee. Laten we er maar van uitgaan dat ze het op kunnen lossen. Ik ben het probleem nog niet tegengekomen bij mijn add-on airports, maar ik ga de topic ook maar even volgen op de community website.

 2. Wim schreef:

  Ja net zoals vroeger maar dan nog iets erger. Juist dat hoopte ik te voorkomen door te wachten op fs2020? Misschien ook wel de reden van uitstel van de update. Balen joh Ik wacht af met verdere aankoop van addons. Veel vind ik ook niet zo bijzonder. Fijne vlucht

 3. Lander schreef:

  Raar,
  Ik heb eerlijk gezegd geen klachten hierover en heb van verschillende uitgevers al airports gekocht.
  Waar ik wel een CTD krijg is als ik pacx & pushback express samen gebruik, maar dit is ook de enigste.
  Ofja als men gpu weer eens teveel aan het zweten is :s (oplossing is hiervoor besteld :D)

  Waar ik mij wel aan irriteer is de zogezegde low bandwidth… (byebye live weather, traffic & maps) en ben zeker dat het niet aan men verbinding ligt. 300Mbps is niet laag denk ik…

 4. Wim schreef:

  Verder vind ik het te gek. Mijn hub is Schiphol Oost, vlieg de Cessa rj4. Beetje binnen Europa. Cannes, addon is mooi, standaard Innsbruck, vandaag Orly. Ooit met een groep gevlogen?

  • Lander schreef:

   Ik nog (lang) niet. Ik ben een beginneling eerste klas onder de categorie donkergroen.
   Ik ben al blij als de vlieger al van de grond geraakt . Heb ook nog niet al het goede materiaal om deftig te vliegen. In het begin was het zelfs met men toetsenbord . Het was dan ook van fs2000 geleden dat ik nog een fs gespeeld heb. Nu de fslessen met Forderorder vind ik wel zalig om te volgen (te vinden in msfsforum).

 5. Lander schreef:

  … Forder bedoelde ik dus ( gsm touchscreen é)…

 6. Bram Stikkel schreef:

  Het lijkt wel, alsof Asobo toch af en toe tussendoor kleine updates doorvoert.
  Ik meende afgelopen week ook al wat kleine veranderingen te bemerken, vooral in settings die weer anders stonden dan ik had ingesteld. En nu dan ‘ineens’ het boven beschrevene, Dat kán toch niet anders ontstaan dan door een wijziging in de software? Of zou het het gevolg van een Windows 10 update zijn?

 7. Erik schreef:

  Ik vermoed dat de Bing data al een update heeft gehad ter voorbereiding op de UK update. Maar de update zelf is uitgesteld… Laten we hopen dat het dinsdag is opgelost!

 8. Lander schreef:

  Wel nu je over de duivel spreekt, er zijn idd continue CTD’s bij addons.
  Het zal zijn zoals je zegt Erik dat de Bing data geüpdatet is en de Uk update later komt.
  Laten we dan hopen dat die nieuwe B-data er voor zorgt dat ik mijn straat in 64K zie 😛

 9. Wim schreef:

  Ik heb nog nooit een CTD gehad. Bing data staat op on. Heb ook maar 2 addons vanuit de Marketplace. Waar ik wel op vertrouw is dat Microsoft de addons eerst keurt voordat ze op de marketplace komen. Maar als ik zo lees in het forum dan is dat maar de vraag.

  Vraag aan Lander. Waar kan ik iets over “fslessen met Forderorder” vinden? Een url zou heel handig zijn.

  Groetjes en fijne vluchten

 10. Lander schreef:

  Dag Wim,
  Je zal idd. nog geen CTD gehad hebben daar er waarschijnlijk geen eigen satelliet beelden gebruikt worden bij deze addons.

  De vlieglessen zijn van Forder en zijn sympathieke leerling Jayne (niet Gorderorder, dit was een typ-fout door men gsm).
  Zelf vind ik hele leuke en aangename lessen met veel documentatie zoals een checklist en hun PowerPoint. (die je overigens mag gratis downloaden)
  Dus ik zou zeggen: Geniet ervan! (p.s. Admin, je kan misschien hier een apart puntje van maken 😉 )

  De link naar de lessen:
  https://forums.flightsimulator.com/t/official-flying-lessons-c152/335663

  Oja voor ik het vergeet de plaats waar ze vertrekken ramp 15.

  Groetjes en fijne lessen/vluchten.

Toggle Dark Mode