Map Enhancement app ook voor Bing

Al een tijdje is de app “map enhancement” te downloaden op Github. De app is door continue verbeteringen nu veel makkelijker te gebruiken dan in het begin en inmiddels te downloaden in versie 7.6.1.  Start de app kies een server en de resolutie van je fotos (High LOD) kies je MSFS versie (store of Steam)  druk op start en start dan MSFS op. Zet je data cache in MSFS wel ook uit en zorg dat Bing Data aanstaat, maar dat is het dan ook.

Krijg je een foutmelding zorg dan dat je “hosts” file toegankelijk is. Soms is het maken van een nieuwe of terugzetten van een eerdere versie noodzakelijk. Vooral als bijv. je virus scanner die hosts file (voor een betere beveiliging) ook al aangepast heeft.

Op de bovenste foto’s is Erp te zien. De foto met tenten van 7’e Sunday (een hardcore festival, naast de landbouw loods met rood dak) is de oorspronkelijke MSFS file.

Zoom in met je browser om het verschil beter te kunnen zien….

Die zonder tenten hierboven  is de laatste Bing met “map ehancements” aan. Het verschil is niet bijster groot behalve dat de tenten nu weg zijn, maar vooral de textures van landbouwgronden etc. zijn wel veel meer gedetailleerd en scherper.

Hoewel nieuwer en scherper zijn de foto’s overigens nog steeds jaren oud. Dat is wel ook afhankelijk van de regio waar je vliegt. Wil je de laatste foto’s kies dan  voor de Googlemaps server in de app. Meestal  is die nieuwer dan Bing, maar niet beter gedetailleerd etc. Probeer het uit is ons advies. Zie foto hieronder voor de google versie.

Voor Erp en omgeving geeft de ArcGis server overigens de allernieuwste foto’s (met wederom de tenten van 7’t sunday😉). Als je voor deze server kiest adviseren wij wel om de brightness en het contrast in de app wat te verlagen, anders is de ondergrond te licht. Op deze ArcGis server is overigens ook goed te zien dat de door MSFS geplaatste landbouwloods met rood dak dus eigenlijk de grote tent van het festival is en er in het echt NIET staat, maar dat terzijde.

De app is hier gratis te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Toggle Dark Mode