Microsoft Flightsimulator Systeemeisen bekend!

Wereldwijd was dit toch wel de meest voorkomende vraag binnen de flightsimcommunity; Wat zijn de systeemeisen voor de aankomende Flightsimulator van Microsoft? Microsoft heeft zojuist de specificaties bekend gemaakt die nodig zijn om MSFS2020 te kunnen draaien. Hierbij worden alle onderdelen van de PC genoemd,: Besturingssysteem, videokaart, HDD, processor enz. Onderstaande sheet toont in een oogopslag een mooi overzicht van de minimum, recommended en ideal specs.

9 Reacties

 1. Erik schreef:

  Waar zijn de eerdere reacties op dit artikel gebleven?

  • Webmaster schreef:

   Er waren 2 artikelen aangemaakt over de systeemeisen, deze zijn samengevoegd tot 1 artikel om verwarring te voorkomen. Helaas is het technisch niet mogelijk om reacties 1 op 1 over te zetten. Wel heb ik er een kopie van hieronder neergezet: 😉

   • Webmaster schreef:

    Arthur:
    Volgens mij werkt de link niet helemaal goed. Ik moest tenminste inloggen met mijn account maar nadat ik dat had gedaan zag ik niet het overzicht.

    Erik:
    Verder vind ik het altijd moeilijk om dit soort lijstjes te interpreteren. Zijn de specs geschikt voor VR? Voor 1080p gaming of 3x 1080p of 1x 4K?

    Nu maar sparen voor een 2080…….

    Ik durf te wedden dat als je een PC hebt met ideale specs, je koopt wat high-end add-ons zoals een PMDG 737, een grotere luchthaven als Londen, Frankfurt of Parijs en wat AI en onweer dat je performance weer om zeep geholpen is 😀

   • Erik schreef:

    Ah, vandaar 🙂

 2. Matthias schreef:

  Hoi Erik,

  Deze weddenschap staat! Ikzelf beweer bij deze dat dit reuze meevalt.

  • Erik schreef:

   Ik hoop het ook, maar de reputatie van MS uit het verleden is niet al te positief…

 3. Malte schreef:

  We zullen het zien, vermoedelijk zal ik toch moeten investeren in meer high-end spul want het is toch wel fijn als al die prachtige features van Asobo en MS ook vloeiend werken, maar het is sowieso een nieuwe benchmark.

  • Erik schreef:

   Mijn PC is ook alweer 6 jaar oud inmiddels. Ik wahct op de nieuwe Intel of AMD’s van dit jaar en bouw dan een nieuwe

   • arthur schreef:

    Wellicht is dit een interessante filmpje om eens te bekijken Erik. Het geldt dan wel voor Xplane maar het wordt in ieder geval duidelijk dat investeren in een tig-core processor nog niet veel zin heeft. Hopelijk is dat bij FLTsim dadelijk anders.

    https://www.youtube.com/watch?v=idredFBcd70