Microsoft Flight Simulator Benchmark door Tweakers.net

Tweakers.net heeft vandaag een interessant artikel gepubliceerd met betrekking tot benchmarks. Met de komst van de nieuwe Ryzen 5000 serie processors en de Nvidia 3000 series zijn een hoop simmers op zoek naar een nieuwe PC om Flight Simulator zo goed mogelijk te kunnen draaien.

Het artikel laat je zien wat je kunt verwachten bij het gebruik van bepaalde processors en videokaarten. Lees het gehele artikel hier.

3 Reacties

 1. Lander schreef:

  Ok, ik ben niet een ‘pro-flightsimmer’, verre van zelfs. Maar na het artikel gelezen te hebben is mijn conclusie is misschien simpel:

  1) De benchmark is nog te vroeg om conclusies te nemen. (Elke week werkt Asobo & Co aan updates ( Waarvoor een dikke proficiat trouwens))
  2) Elke manier van vliegen is anders. Laagvliegen of lijn-vluchten zijn anders volgens mij.
  3) Als ik goed gelezen heb word er ook niet echt over de internetverbinding gesproken want dat merk ik toch wel op bij mijn sim (internet connectie verloren……).
  4) Ik heb ook ergens een filmpje eens gezien waar de persoon last had op zijn high end pc van zijn RAM waar in de Benchmark ook niet echt over gesproken wordt.
  5)Er zullen nog zoveel factoren zijn waar het verschil kan aan liggen.(Dx11 vs DX12 bvb.)

  M.v.g.
  Lander

 2. Erik schreef:

  Ik denk dat de belangrijkste conclusie is dat Flight Simulator nog steeds heel erg CPU gebaseerd is… En dat ook Flight Simulator profiteert van een zo hoog mogelijke core snelheid. Dat is waarschijnlijk ook waarom mijn oude i7-4790k (4 Ghz) het nog zo goed goed.

  In de toekomst zullen er wel meer threads (beter) gebruikt gaan worden, met Ryzen 5000 heb je dan een mooie CPU te pakken. Qua GPU moet je goed kijken naar je eigen resolutie, maar dat is bij andere games ook. Ook hier gaat mijn 1080TI met 11GB nog aardig mee!

 3. Lander schreef:

  Dag Erik,

  Aan mijn cpu zal het ook niet liggen, hier is het een i7 8700K, dus die zal ook geen problemen geven.
  Denk (en ben het zeker dankzij de fps tool in msfs) eerder dat het mijn gpu is.
  Nu zit ik met een gtx1060. Is zeker niet slecht ook maar de grotere luchthavens als steden zijn eerder een serieuze fps-drop.
  Ik denk ook eerder wat “overdreven” zwaarder te gaan voor een nieuwe gpu zodat deze toch weer een tiental jaar verder kan gaan. Ik zit ook met een wqhd die in de toekomst waarschijnlijk zal vervangen worden.
  Maar zoals je zegt de toekomst zal er idd wel gebruikt worden van meer threads.

  Nog een prettige zondag avond toegewenst.