Microsoft Flight Simulator: Update 6 januari

Het is weer donderdag geweest en dus komen Microsoft en Asobo weer met een wekelijkse update. Zoals gebruikelijk vind je hier een update van de bugs, wensen en de laatste ontwikkelingen.

De korte samenvatting voor deze week: De laatste update v1.21.18.0 is gisteren voor iedereen beschikbaar gekomen. Ook zijn er weer een groot aantal items aan de Marketplace toegevoegd. En op 31 januari zal World Update VII verschijnen met focus op Australië.

 

9 Reacties

 1. Loek schreef:

  Waren er nog problemen bij het updaten? En wat is het resultaat van de update? Verder de beste wensen voor 2022, want dat kun je best gebruiken in deze verwarrende tijd.

 2. Malte schreef:

  Ik heb deze keer geen problemen gehad met updaten. Wel met flitsen in de hangar, zeg maar het vliegtuigmenu in het hoofdmenu van MSFS. Dat kan ook met mijn driver samenhangen of met mijn instellingen.

 3. Erik schreef:

  Ik zat in de beta, en geen issues gehad met updaten. Alleen zorgde de update ervoor dat de app geheel werd verwijderd inclusief instellingen, dus alle instellingen die niet in de cloud stonden kon ik opnieuw doen. Community map en official store stonden op een andere drive dus alleen 1 GB update en hij was klaar.

 4. ad stoeten schreef:

  moest vandaag de update downloaden, maar deze kon niet geinstallleerd worden, sim start niet meer op?

 5. Loek schreef:

  Probeer het eens vanaf Microsoft Games

 6. Malte schreef:

  Nu weer een probleem met de tracking, ik gebruikte een alternatief voor IR tracker (open track) en dat werkte uitstekend tot en met de laatste update van MSFS 2020. Nu werkt de tracker wel, maar niet juist, ik heb de laatste Windows versie gedownload en ook de laatste versie van de tracking software. Wat een hoofdpijn kan dit programma je af en toe ook bezorgen, vooral wanneer er nieuwe updates uitkomen bereid ik me al voor op een teleurstellende ervaring. Uiteraard rondgesnuffeld in de diverse fora, maar nog geen oplossing voor mijn probleem gevonden, het komt echter vaak voor.

  • Bram Stikkel schreef:

   Vervelend, dat soort dingen. Misschien helpt opnieuw ijken/instellen van de tracksoftware?

 7. Malte schreef:

  Ik had ook ooit een profiel gemaakt voor de Condor simulator, naast de default.ini en MSFS 2020.ini profielen, en toen ik eenmaal dat profiel geladen had leek alles weer te werken, het probleem lijkt dus aan mijn kant te hebben gezeten, maar waardoor het veroorzaakt werd is mij nog steeds niet duidelijk. Fijn dat het weer werkt, enige fijnafstemming is nog nodig, maar bedankt voor je steun, Bram.

  • Bram Stikkel schreef:

   Fijn dat het opgelost is. Soms heb je van die rare, schijnbaar onverklaarbare problemen.
   Een vriend van mij ervaart om de zoveel tijd een zelf naar ‘rechtuit’ schieten van het richtingsroer/neuswiel, zodra hij geland is. Bij opstijgen idem. Hij kan niet normaal opstijgen omdat zijwind hem van de baan duwt en hij dit niet kan corrigeren,
   Alle ai settings en autopilot functies nagekeken. Daar lijkt de oorzaak niet te zitten.
   Zodra hij airborn is, verdwijnt het probleem van het zelfcentrerende richtingsroer weer.
   Heel gek….

Toggle Dark Mode