MSFS Xbox Series x/s en Sim Update V uitgekomen! (UPDATED)

HET IS ZOVER! Microsoft heeft hun MSFS voor de Xbox Series x/s en bovenal ook Sim Update V uitgegeven.  Deze update voor de pc is ruim 40Gb groot en is een absolute doorbraak als het gaat om veel betere frame rates, visuals en effecten. Matthias was één van de Béta testers en is diep onder de indruk. Inmiddels zijn beiden voor iedereen in Nederland beschikbaar. En wat betreft de nieuwe Xbox vliegers onder ons………..”WELKOM AAN BOORD!”.

Oproep aan jullie allemaal, graag vernemen we jullie bevindingen van zowel de Sim Update V en/of de Xbox serie x/s van deze “nieuwste” MSFS versie.

Dank alvast!

UPDATE: VANDAAG IS ER EEN HOTFIX UITGEKOMEN WELKE AUTOMATICH GEDOWNLOAD WORDT, HIER ALLE INFO:

 

A major Microsoft Flight Simulator update 1.18.14.0 is now available to download on PC and Xbox Series X/S. According to the official MS Flight Simulator patch notes, the latest update added a long list of quality of life changes.

Previously. a minor update was released with stability fixes. Unfortunately, many players are still experiencing a number of issues while playing the game.

Today’s update will fix a few of these issues. Check out more details below.

What is new in Microsoft Flight Simulator 1.18.14.0 (July 30, 2021)

STABILITY/PERFORMANCE

 • Fixed various crashes in game and on the world map
 • Fixed crashes related to the offline AI traffic
 • Fixed minor memory leaks

INPUT

 • The title should no longer freeze for a very long time when connecting / disconnecting peripherals

NAVIGATION

 • Fixed broken flight plan for Garmin devices when adding an enroute waypoint that was inserted as a destination
 • Fixed flightplanner not resetting when going from one activity to another
 • Fixed flightplan from flight assistant not displaying on certain planes when VFR map is open after the destination is set
 • Fixed freezes happening when using the flight assistant when setting a new destination

UI

VR options should no longer be duplicated in the Option menu. Marketplace “Get and download” and “Download” buttons will now function as expected on the Content Page. Also, addressed an issues where user unable to interact with UI elements with the in game cursos for free flight in some cases.

PLANES

 • Improvements of pitot static system to fix altimeter bugs, improve accuracy and correctly simulate temperature impact.
 • Fixed AutoBrakes Button Behavior on the Airbus A320Neo.

ACTIVITY / GAMEPLAY

 • The correct runway is now taken into account for the Landing challenge at Nice
 • Pilots are now displayed in external view at the Isafjordur Landing challenge

Title will no longer become unresponsive after using Fuel Supply and using a fuel or payload as a numerical value via ATC Ground Services.

 • Some achievements will no longer be awarded in error for certain landing scenarios.

WEATHER

 • Fixed big temperature spikes at high altitudes

SDK

 • Added new airspace to nearest facility JS API

24 Reacties

 1. Bram schreef:

  Handig, die tijden van beschikbaarheid erbij.
  Ik denk dat ik maar even tot morgen wacht, hoewel…. als je wilt vliegen, heb je eigenlijk geen keuze om de boel wel of niet te updaten, bedenk ik me nu.

 2. Matthias schreef:

  Hoi Bram,

  inmiddels is zijn beiden verkrijgbaar 🙂

  M.v.g.

  Matthias

 3. Jeroen Bom schreef:

  Mocht je de update niet krijgen, ik moest eerst in de Microsoft store een 600mb update doen en daarna ging de update ingame pas lopen.

 4. Lander schreef:

  Bij mij is het momenteel een enorme ramp.
  Na de installatie te hebben door gelopen aan een mooie snelheid van 142Mbits/sec. en vlotte install kwam het echte moment.
  Helaas daar duurt de laadtijd “eeuwig”. Eenmaal in het menu is het aan wennen aan de nieuwigheden. Verschillende keren vlucht proberen starten (luchthavens en vliegtuigen veranderd) maar valt volledig stil tijdens het laden. Community folder is leeg en updates zijn doorlopen. Maar geen succes…. Tenslotte dramatische keuze gemaakt. Een full blanco install. Ik dacht aan de snelheid dat hij tegenwoordig updated…..
  Had ik beter niet gedaan dus…
  Hij download nu aan een verschrikkelijke zielige pijnlijke 4Mbits/sec ipv 140Mbits/sec.
  Als het de moeite waard was? Dit zal ik jullie volgend jaar laten weten….

  • Jeroen schreef:

   Het is even een piek omdat iedereen nu de update aan het downloaden is helaas. Morgen ochtend vroeg aanzetten dan zal er weer meer capaciteit bij op de lijn beschikbaar zijn en kun je weer vol gas downloaden.

   Ik had ook gehoopt vanavond nog even een stukje te kunnen vliegen. Maar merk dat het menu ook traag is als de servers overloaded zijn. Niet herinstalleren maar gewoon even wachten tot heel de europa de update binnen heeft!

 5. Lander schreef:

  Tzal zeker niet voor morgen zijn. Kword dan terug een jaartje ouder en veel vliegen zal er niet inzitten dus.
  Ochjah een schone install voelt ook soms beter aan

 6. Fred Menge schreef:

  Het is nu 28-7 rond 11:00 uur en het downloaden van de upgrade gaat bij mij (voorlopig) prima. Wel even voor alle zekerheid mijn communitymap in een reservemap op mijn pc verplaatst, doe ik altijd bij een upgrade, en straks als alles is binnegekomen weer terug”plakken”.

 7. Fred Menge schreef:

  Installeren kostte me iets meer dan een uur. Daarna het inhoudsbeheer bijgewerkt. Totaal een flinke 1.5 uur. Nu zelf de andere software uit de reserve map weer terug zeten in de commnitymap, en dan hopelijk weer ‘fladderen’ de komende middag. Al met al wel meegevallen qua tijd.

 8. Lander schreef:

  Dag Fred,

  Veel succes zou ik zo zeggen.
  Bij mij is hij nu bezig met de content aan het installeren. Gelukkig al met hogere snelheden dan gister avond. Fingers crossed. Over het algemeen hoor ik wel lovende commentaren.

 9. Loek schreef:

  Ben nog bezig. Lijkt wel of alles opnieuw is gedaan.

 10. Fred Menge schreef:

  Nou de boel staat ‘weer op de rail’s’ om het eens goed in luchtvaartuitdrukkingen te zeggen. Heb nu meer framerates, na aanpassing in de instellingen. Voor de rest geen problemen. Alleen ik ‘vlieg’ met de Piper Warrior III van Just Flight, en die heeft nu een paar bugs. Dat was te verwachten. Zo is het niet mogelijk om te switchen tussen de radio en de navigatiemodus in de Garmin530, werken de zonnekleppen niet, da’s echt een gemis tegen het zonnetje in zonder die dingen, ze blijven nu nog doorzichtig zonder verduistering, en ook de kachel en luchtverversing werken niet, en dat was nu juist dor JF aangepast om de voorruit ijsvrij te maken in ijzige omstandigheden, kortom wat kleine dingetjes. Even gemaild naar Just flight hierover, en er zal wel weer snel een upgrade komen. Voorlopig tevreden.

 11. Fred Menge schreef:

  Oh ja en nog even wennen aan de nieuwe look. Hier en daar zijn er wat dingen veranderd. De wereldkaart is een stuk verbeterd trouwens bij het maken van een vluchtplan bijvoorbeeld.

 12. Rebe schreef:

  Mijn muis werkt niet meer alle knoppen worden blauw en doen het niet !!! Wat zou dit kunnen zijn.. Kan niks vinden bij instellingen

 13. bram schreef:

  Met de blauw knop en niks werkt meer had ik ook.
  Dit kan veranderen in je instelling

  General options – accessibility – change lock to legacy

  Als het goed is, werkt daarna als weer normaal.

 14. Loek schreef:

  Kan de oplossing van Bram niet vinden. Kan iemand mij met de Nederlandse versie helpen

 15. Loek schreef:

  Opgelost

 16. Lander schreef:

  Helaas weer geen succes. Hij blijft op het einde hangen aan het laadscherm wanneer de vlucht zou moeten starten. Morgen nog één ding proberen maar zal echt drastisch zijn….

 17. bram schreef:

  Voor wie het niet kan vinden over de blauw knop
  Deze kan veranderen in de instelling

  General options – accessibility en dan bij cockpit interaction system, zet deze op legacy

 18. Lander schreef:

  Waw! Helaas geen succes. Windows opnieuw geïnstalleerd. Fs2020 na windows updates geïnstalleerd. Probleem blijft hetzelfde. Eerste deel van het laden gaat rap. 1/8 van de laadbalk gaat dan traag. En eenmaal hij volledig geladen is blijft hij hangen… Ook geen extra scenery geïnstalleerd… Kzal moeten wachten om een fix zeker…

 19. Lander schreef:

  Kzal deze morgen zeker eens testen. Ik heb wel ook gelezen dat de season mod moeilijk durft doen. (Die van de boompjes) Ik heb deze verwijderd maar bleef hetzelfde. Echter las ik dat je wel eerst je FS moet herstarten. Dus ik ga eerst deze eens testen en dan jouw tip. Maar deze zal voor morgen zijn. Als je om 4u snachts moet beginnen werken zijn het korte nachten anders …

 20. lander schreef:

  Ah, het werkt terug. Was dus idd van de seizoenen-addon. Deze liep via de market place waardoor die niet in de community folder zat. De fps zijn wel goed de lucht ingeschoten maar er zijn wel een resem bugs die er inzitten. Zoals de ergste is de muis bedienen om rond te kijken (rechter muisknop) en vliegen met de Honeycomb lukt niet samen :s.
  Ook heb ik last van vele flikkering vooral dan bij de FBW A320NX.
  Maar de meeste problemen zullen wel via updates in orde komen. (Via Asobo of de makers van de addons).

 21. RC schreef:

  Er is een update via Microsoft Store.
  Ben benieuwd wat dit is.

 22. Matthias schreef:

  Hoi RC,

  Deze update lost de bekende problemen op:

  A major Microsoft Flight Simulator update 1.18.14.0 is now available to download on PC and Xbox Series X/S. According to the official MS Flight Simulator patch notes, the latest update added a long list of quality of life changes.

  Previously. a minor update was released with stability fixes. Unfortunately, many players are still experiencing a number of issues while playing the game.

  Today’s update will fix a few of these issues. Check out more details below.
  What is new in Microsoft Flight Simulator 1.18.14.0 (July 30, 2021)
  STABILITY/PERFORMANCE

  Fixed various crashes in game and on the world map
  Fixed crashes related to the offline AI traffic
  Fixed minor memory leaks

  INPUT

  The title should no longer freeze for a very long time when connecting / disconnecting peripherals

  NAVIGATION

  Fixed broken flight plan for Garmin devices when adding an enroute waypoint that was inserted as a destination
  Fixed flightplanner not resetting when going from one activity to another
  Fixed flightplan from flight assistant not displaying on certain planes when VFR map is open after the destination is set
  Fixed freezes happening when using the flight assistant when setting a new destination

  UI

  VR options should no longer be duplicated in the Option menu. Marketplace “Get and download” and “Download” buttons will now function as expected on the Content Page. Also, addressed an issues where user unable to interact with UI elements with the in game cursos for free flight in some cases.
  PLANES

  Improvements of pitot static system to fix altimeter bugs, improve accuracy and correctly simulate temperature impact.
  Fixed AutoBrakes Button Behavior on the Airbus A320Neo.

  ACTIVITY / GAMEPLAY

  The correct runway is now taken into account for the Landing challenge at Nice
  Pilots are now displayed in external view at the Isafjordur Landing challenge

  Title will no longer become unresponsive after using Fuel Supply and using a fuel or payload as a numerical value via ATC Ground Services.

  Some achievements will no longer be awarded in error for certain landing scenarios.

  WEATHER

  Fixed big temperature spikes at high altitudes

  SDK

  Added new airspace to nearest facility JS API
  Fixed crashes on WASM modules for older CPUs

  M.v.g.

  Matthias

Toggle Dark Mode