Nederlandse steden voor MSFS

We zien de laatste tijd steeds meer mooie freeware verschijnen voor Microsoft Flight Simulator. Veel van deze freeware addons zijn te vinden via de inmiddels bekende website Flightsim.to. Onlangs zijn er ook een aantal bekende Nederlandse steden verschenen. Deze steden zijn gemaakt op basis van de Google Earth 3D data en omgezet naar Microsoft Flight Simulator. Ideaal voor een VFR vluchtje boven eigen land. Onderstaand een overzicht met download link van de beschikbare scenery’s.

 

Middelburg – City
Dordrecht – City
Amersfoort – City
Breda – City
Leeuwarden – City
‘s-Hertogenbosch – City
Utrecht – City
Tilburg – City
Zwolle – City
Den Haag / The Hague – City
Arnhem – City
Rotterdam – City

7 Reacties

 1. Lander schreef:

  Voor België zijn er ook (ja u hebt Belgische fans 🙂 ). Het enigste wat mij opvalt zijn wel de serieuze framedrops bij deze modellen die van google komen. Maar aan de andere kant heb je dan eindelijk eens kenmerken in de steden.

  M.v.g.

  • Webmaster schreef:

   Ook onze Belgische vrienden zijn welkom! We zullen binnenkort eens een artikel maken over de Belgische freeware. Je kunt met deze steden inderdaad wat FPS verliezen, maar met een gemiddeld systeem valt het mee, boven Den Haag zit ik bijvoorbeeld nog boven de 30 FPS wat vrij netjes is voor zo’n grote stad.

 2. Lander schreef:

  Bedankt! Wel ik heb een paar kerken en gebouwen al staan. Maar ik had ook geprobeerd om Disneyland te zetten. Deze gaf toch wel enorme drops (en heb nochtans een bovengemiddeld systeem op mijn grafische kaart na (gtx1060)). Er is wel één voordeel; ik kan blindelings Disneyland vinden als ik in de buurt kom 😉

 3. Erik schreef:

  Klopt, niet alle sceneries zijn geoptimaliseerd, ze komen rechtstreeks uit Google zonder bijvoorbeeld met LOD’s te werken. Hierdoor wordt in één keer een heel gebied ingeladen wat tot stutters en FPS drops kan leiden. Naar mate de sim wat meer volwassen wordt en de ontwikkelaars de SDK beter begrijpen zal dit ook wel verbeteren hoop ik.

  • Matthijs schreef:

   Niet helemaal correct, er wordt wel degelijk met LOD’s gewerkt om een zo FPS vriendelijke scenery te krijgen. De data wordt uit Google gehaald maar deze wordt nog veelvuldig aangepast en verwerkt voordat deze in MSFS geplaatst kan worden. Voor een goede scenery is een 1 op 1 import simpelweg onmogelijk. Hoe ik dit weet? Ik heb er zelf aan gewerkt… 😉

 4. Lander schreef:

  Dat is al ietswat teveel chinees voor mij ;). Nu, de basis blijft hetzelfde; hoe verder de sim is, hoe beter hij word. (Hopelijk toch)

 5. ravw schreef:

  Delft kan je ook bijna al helemaal compleet weghalen