Orbx Sandefjord Torp Airport aangekondigd

Er komt opnieuw een mooie winterse bestemming naar Microsoft Flight Simulator, en later ook naar Prepar3D. Deze keer is het de beurt aan Sandefjord Torp Airport (ENTO). Dit vliegveld ligt in het zuiden van Noorwegen, met vliegvelden als Götenborg, Kristiansand en Oslo nabij. Het vliegveld beschikt over een enkele startbaan en wordt aangedaan door een aantal legacy carriers waaronder ons eigen KLM, maar ook Norwegian, Ryanair en Wizzair doen deze bestemming aan.

Een releasedatum is niet bekend gemaakt. Je kunt hieronder alvast de features lezen en screenshots bekijken.

 

Features:

 • Ultra-detailed depiction of Sandefjord Torp Airport, Norway
 • Made from the ground up for MSFS using PBR and 4K textures
 • Interior modelling and passengers
 • Custom PR included
 • Unique GSE vehicles, as well as GA statics
 • Custom cars on carparks
 • Unique terraforming and mountainside modelling
 • Carefully optimized for high performance using the latest techniques
 • Initially for MSFS – P3D coming soon!
 • The latest major project from Norwegian developer Finn Hansen (Notodden/Hammerfest/Ålesund) & Jakub Łukaszewski

 

8 Reacties

 1. Malte schreef:

  Cool, lijkt me een hele mooie bestemming. Noorwegen is sowieso een prachtland om te vliegen en zeker in de nieuwe MSFS 2020. Ik wacht nog wel op de Pmdg 737 en de 747 om deze vliegvelden te gebruiken en weer wat langere vluchten te maken. Ik mis het realisme van de airliners.

  • Erik schreef:

   Hoi Malte, Noorwegen is inderdaad prachtig… Zeker nu ook sneeuw is toegevoegd aan MSFS. Ben je bekend met de A320nx van FlyByWire? Hiermee heb je een A320neo die je vanaf cold & dark helemaal kunt opstarten… Zie ook https://flybywiresim.com Voeg daar nog een mooie livery aan toe en je komt een heel eind 😉

 2. Malte schreef:

  Zeker Erik, maar ik heb een zekere voorkeur voor de Boeing vliegtuigen, de logica van de systemen en van de FMS vind ik bij Boeing makelijker te volgen dan bij Airbus. Ik heb vrij lang gevlogen met de A320 A321 van Aerosoft, dus het enige aan ervaring opgedaan, maar ik geniet momenteel meer van de GA toestellen, omdat ze lekker vliegen en omdat het VFR vliegen zo leuk gewoorden is in deze simulator. PMDG levert vaak een pakket waarin ik mij onmiddellijk thuis voel.

 3. Malte schreef:

  Toch maar even de A32NX van FBW gedownload en geinstalleerd naar aanleiding van jouw opmerking. Mooie simulatie, totdat ik de AP aanzet, dan volgt hij het vliegplan niet, maar maakt zwaar slagzij, +5G voor de piloten ongeveer, de enige manier om daar weer uit te komen is de AP er weer af en de kist handmatig weer recht rollen. Is dat een bug, moet ik weer diep in de fora duiken om een oplossing te vinden, is het misschien een instellingen kwestie (realism settings)? Oke Erik, nadat ik deze problemen heb kunnen oplossen meld ik me weer.

  • Erik schreef:

   Dit is een bekend issue volgens mij. Je moet volgens mij voldoende deadzone op je joystick instellen… Via GitHub (https://github.com/flybywiresim/a32nx) kun je ook issues bekijken en aankaarten, direct bij de developers. Ik gebruik trouwens de TCA Officer Pack, en voor de FBW mod moest ik mijn throttles opnieuw instellen.

   • Stefan schreef:

    Hi Erik! Heb je een bepaalde tutorial gevolgd om je throttles op de TCA Quadrant opnieuw in te stellen of heb je een manier om dit (eenvoudig) te doen? Ik ben zelf ook nog aan het vogelen met de TCA Quadrant, maar ik blijf een kleine afwijking houden, met name bij de FLEX detent.

    • Erik schreef:

     Hoi Stefan, dat was helaas trial & error… Hierbij een link naar mijn settings (in combinatie met de FBW A320nx): https://i.postimg.cc/59TrTwGb/TCASensitivity.png Throttle is wel erg gevoelig…

     • Stefan schreef:

      Dank je Erik. Ik zal ze eens uittesten. De throttle is inderdaad wel erg gevoelig in MSFS en het is jammer dat er voor manual vliegen maar zo weinig ruimte op de throttle is. Maar ondanks dat vind ik het een top set en met de FSLabs A3xx serie in Prepar3D werkt het subliem! Ik ga zelf ook voor de Quadrant Add-on wanneer deze weer leverbaar is.

Toggle Dark Mode