Ortho4XP installeren in X-Plane 11

Voor iedereen die enige kennis heeft van de Duitse taal; Onze collega’s van de website Flusinews.de hebben een prachtige handleiding online gezet met betrekking tot Ortho4XP voor X-Plane 11. Ortho4XP is een gratis programma dat foto-realistische scenery kan downloaden en toevoegen aan X-Plane. Binnen enkele stappen leer je hier hoe eenvoudig hoe je dit voor elkaar krijgt. Ideaal voor alle (nieuwe) X-Plane 11 simmers onder ons!

3 Reacties

 1. Gertjan schreef:

  Is het ook mogenlijk om met Ortho4xp een eiland te selecteren en vervolgens die te downloaden ?
  Dus niet een hele tile ( met dus de zee er om heen ) maar alleen een bepaald gedeelte

 2. Webmaster schreef:

  Als het goed is wordt, na het volgen van deze guide, het water al automatisch vervangen voor X-Plane water. Dat was bij mij het geval.

  • Gertjan schreef:

   Dat klopt , tenzij je ook het vinkje bij ‘sea’ aanzet . je kan ook de mix bepalen bij ‘ ratio ‘ die staat standaard op 0.3 . dat betekent 30% ortho water en 70% xplane water . ik heb m op 0.6 staan , dat vind ik de mooiere verhouding ( moet wel je ortho tile/foto heel mooi zijn )

   Maar wat ik wil is gewoon een klein gedeelte , bijvoorbeeld alleen een gebied van 5km bij 5km
   zoals je bij custom zoom kan selecteren .
   Wat ik wil is dat we zelf kunnen bepalen WAT we in die tile willen hebben , stel je hebt 4 kleine eilandjes bij elkaar en ik wil er maar 2 , ik wil dus die andere 2 NIET zien tijdens mijn vlucht .
   en dat gaat waarschijnlijk niet , omdat ( denk ik ) je altijd aan een hele tile vast zit .