PMDG toont Cockpit Video Preview 747-8

PMDG, de Precision Manuals Development Group (PMDG) onder leiding van Robert Randazzo, heeft een vroege preview-video vrijgegeven van de langverwachte Boeing 747-8 voor Prepar3D v4, die zich in de ontwikkelingsfase van de “vroege bètatests” bevindt.

De video toont een overzicht van alle nieuwe functies, die specifiek voor de 747-8 (“Dash eight”) ontworpen zijn. De cockpitgeluiden zijn in de video nog niet te horen omdat deze nog bewerkt worden.

Het gebruik van de de ECL, de Electronic Checklist – vergelijkbaar met de Boeing 777 – wordt toegelicht. De EFB, de Electronic Flight Bag met Navigraph-navigatiekaart integratie wordt in de video eveneens uitvoerig besproken.

Het toestel zal ook beschikken over een moving map en een Safe Taxi systeem, waardoor het veel eenvoudiger zal worden om te taxiën op onbekende luchthavens. De EFB en de moving map zullen ook beschikbaar zijn in de FSX versie.

Last but not least; RainMaker, een programma ontwikkeld om regeneffecten te creëren, zal deel uit gaan maken van het pakket. RainMaker past regen, sneeuw en condensvorming aan elk individueel frame aan, waardoor een realistische simulatie van neerslag mogelijk is. Deze functie is alleen beschikbaar voor Prepar3D v4.

 

De video van ruim 20 minuten werd gepost op het YouTube-kanaal oal260.

 

3 Reacties

 1. Avatar Richard schreef:

  Ik kan er naast zitten. Maar ik geloof dat dit een video is van iemand die dit toestel bèta test, en niet direct van PMDG afkomstig is. Iets wat dit artikel wel laat vermoeden.

  Denk wel dat de maker van deze video wel toestemming moet hebben gekregen van PMDG, maar dit is maar een speculatie van mij. 🙂

  • Avatar Richard schreef:

   Laat maar, ik zat er naast. De maker, Chris, zit inmiddels in het ontwikkelaars team van PMDG. Hiervoor zat hij in het bèta team.

   • Avatar Marc Lohman schreef:

    Dat klopt Richard, hij was zeer actief betrokken bij de ontwikkeling van de PMDG 747-400 QOTS. Dank voor je reactie.