Poll: Meer X-Plane nieuws?

De vaste bezoeker van FsVisions weet inmiddels dat het nieuws op deze website voornamelijk bestaat uit FSX en Prepar3D gerelateerde berichten. Echter zien we binnen de Flight Simulator wereld de laatste tijd een verschuivingen plaatsvinden. De nieuwkomers X-Plane 11 en Aerofly FS 2 zijn aan een sterke opmars bezig en we zien dat ook steeds meer ontwikkelaars zich naast FSX/P3D richten op X-Plane. Denk hierbij o.a. aan Just Flight, UK2000, FranceVFR en Drzewiecki Design’s.

Middels deze Poll willen wij daarom onderzoeken of er behoefte is aan (meer) X-Plane nieuws.
Geef je mening zodat wij FsVisions nog beter kunnen afstemmen op jouw wensen!

[Poll is beëindigd op 15-03-2018]

 

13 Reacties

 1. Harald schreef:

  Beste redactie.
  Hier is toch geen poll voor nodig…
  Wanneer je een beetje de ontwikkelingen volgt., zie je een duidelijke verschuiving naar de twee bovengenoemde ontwikkelaars..
  Wel zo logisch gezien het feit dat zij software-matig de meeste toekomst hebben…
  Dus ik zou zeggen..voort ermee!

  • Matthijs schreef:

   Dank voor je reactie Harald. Dit klopt helemaal, de laatste tijd zien we ook dat X-Plane berichten steeds meer gelezen worden. Maar we ontvangen ook graag input via onze bezoekers. Zo weten we wat men van ons verwacht en welke richting we op kunnen bewegen. 😉

 2. Harald schreef:

  Ok ik begrijp jullie standpunt…

 3. Turambar schreef:

  Is het eigenlijk niet meer een aanvulling dan een verschuiving?

  • Webmaster schreef:

   Beiden denk ik, we zien en horen de laatste maanden veel gebruikers die van FSX of P3D overgestapt zijn naar X-Plane of Aerofly FS2. Ook van ontwikkelaars horen wij deze berichten. Uiteindelijk zal de ESP Engine waar FSX/P3D op draait toch een keer met pensioen gaan. Vooral nieuwe gebruikers komen nu eerder bij de ‘Next Gen’ zoals XP of Aerofly FS 2 terecht. Voor bestaande simmers met bergen addons zal deze stap (nu nog) wat moeilijker zijn.

 4. Erik schreef:

  Is het wellicht een idee om dan ook de nieuwspagina iets anders in te delen? Je kunt nu (behalve de titel) vaak niet zien of een nieuwsbericht FSX/P3D is of X-Plane.

  • Webmaster schreef:

   klopt helemaal, er wordt op dit moment wat getest met het beter aangeven van de categorieën. Als resultaat moet je straks snel kunnen zien binnen welke categorie een nieuwsbericht valt 😉

 5. Paalder schreef:

  Het is wel erg kort door de bocht om FSX en P3D op een hoop te gooien, zeker nu de laatste 64 bits is, ze zijn nauwelijks nog met elkaar te vergelijken. Om dan bovendien te beweren dat P3D zijn langste tijd gehad heeft lijkt me wat kortzichtig. Los daarvan zijn de ontwikkelingen van X-plane en Aerofly natuurlijk belangwekkend en zijn er ook steeds meer lieden die meerdere systemen naast elkaar gebruiken.

  • Webmaster schreef:

   Beste Paalder,

   Dank voor je reactie. Zowel FSX Steam Edition als P3D zijn inmiddels beiden 64-bit applicaties. Los daarvan is de ESP code van beide programma’s van Microsoft en stamt uit 2006. Daarnaast vergelijken we ze niet met elkaar want we brengen het nieuws over de hele breedte. Wij suggereren trouwens nergens dat FSX/P3D zijn langste tijd gehad heeft. Waar je dit vandaan haalt is mij geheel onduidelijk.

   Deze kritiek begrijp ik daarom ook niet helemaal. Het feit is gewoon dat steeds meer nieuwe gebruikers instappen in b.v XP of Aerofly FS2, daar kunnen we nu eenmaal niet omheen 😉

 6. Harald schreef:

  Ik vroeg mij af hoe jullie tegenover AeroflyFS2 staan….
  Is dit niet een platform wat nog wel erg ver weg is wat betreft een serieuze flightsim…

  • Matthijs schreef:

   Aerofly FS2 heb ik zelf de achterliggende maanden uitvoerig getest maar deze sim is nog niet helemaal compleet. Wat performance betreft is dit de beste sim van alles, meer dan 150 FPS in welke situatie ook maken dit tot een absolute topper. Ga je kijken naar de rest van de mogelijkheden dan schiet Aerofly FS2 in de huidige staat nog te kort:

   – Geen realistische implementatie van het weer.
   – Geen Air Traffic Control
   – Geen AI Traffic
   – Alleen te vliegen in regio’s
   – Beperkte systeem simulaties
   – Weinig ondersteuning van addon-ontwikkelaars

   Als ze deze punten oppakken kan het in de toekomst wel een prachtige flightsim worden. Zie ook onze Aerofly FS2 review: http://www.fsvisions.nl/review-aerofly-fs-2-flight-simulator/

 7. Paalder schreef:

  Ik ben het er helemaal mee eens dat jullie aan X-plane en Aerofly aandacht schenken, het zijn nieuwe ontwikkelingen die aandacht vereisen. Waar ik wat kanttekeningen bij maakte was het in een adem noemen van FSX en Prepar3D. De laatste is niet te vergelijken met FSX en wordt nog steeds verder ontwikkeld. Overigens is FSX Steam volgens mij geen 64 bits, je bedoelt misschien FSW, maar die speelt in het geheel (nog) geen rol.
  Als je praat over het met pensioen gaan, heeft iets doorgaans zijn langste tijd gehad, vandaar mijn opmerking.
  Succes met jullie website die ik regelmatig volg.

  • Webmaster schreef:

   Bedankt, kleine correctie inderdaad we doelden op FSW als 64-bit simulator.