Released: AIG Traffic Manager V1.1

Meer dan een jaar na de release van MSFS en bijna drie jaar na de eerste AIG AI Manager-bèta is het tijd voor de volgende grote stap: de release van versie 1.1 als publieke bèta met ondersteuning voor Microsoft Flight Simulator. AI Manager van de Alpha India Group is al vele jaren een bekende tool binnen de flightsim community als het gaat om een ​​gemakkelijke manier om je AI Traffic te installeren en bij te werken. Met de zogenaamde One-Click-Installer heeft men een manier gevonden om honderden vluchtplannen te installeren en bij te werken met slechts een paar muis klikken.

Momenteel is AIG nog druk bezig om bestaande toestellen en repaints van P3D naar MSFS te converteren. Ook bevat de huidige release nog een aantal bugs waar aan gewerkt wordt. Toch brengt AIG AI Manager de MSFS wereld nu al fantastisch tot leven met realistische AI Traffic.

AIG AI Manager is gratis te downloaden via deze link.

6 Reacties

 1. Erik schreef:

  Het is jammer dat MSFS geen aparte AFCAD bestanden kent. Ik lees dat met name add-on vliegvelden moeite hebben met AI (rondjes draaien bij de startbaan, niet meer verder taxiën, plotseling verdwijnen), en ook zijn de airlines niet gekoppeld aan de juiste gates/terminal. Hierin ben je dus afhankelijk van de ontwikkelaar, terwijl je met een tool als ADE dit of makkelijk zelf kon of dat er AFCAD bestanden werden gedeeld door anderen.

 2. Bram Stikkel schreef:

  Weet iemand of dit nou ongeveer hetzelfde is als het Simple AI Traffic product dat net is uitgekomen?

 3. YoLo1956 schreef:

  AIG lijkt mij uitgebreider en beter dan Aerosoft en is daarbij ook nog gratis. Het werkte bij mij goed totdat ik SU7 moest installeren. Het lijkt nu dat Asobo zijn eigen “AI traffic” om zeep heeft geholpen en dus ook die van AIG en Aerosoft. Op Alpha-India.net kun je de verschillende opmerkingen/reacties lezen ….
  Overigens lijkt Asobo ook de in-game ATC niet meer te werken (op EHAM geen ATIS, geen tower, geen ground).

 4. Bram Stikkel schreef:

  Hoi YoLo1956,
  Dank voor je uitleg. En balen dat de ATC nu weer geraakt is door deze update. Komt wel weer in orde, maar jammer dat niemand in de testfase dat gemerkt heeft.
  Ach, ik ben een stuurman aan de wal…

 5. YoLo1956 schreef:

  Bram,

  Lees mijn update in het rubriek Game of the Year; ATC is opgelost; het lag bij mij namelijk aan iets anders en werkt voorzover ik nu kan nagaan (2 vluchten gemaakt) nu weer redelijk acceptabel.

 6. Bram Stikkel schreef:

  Gelukkig! Voor jou en voor Asobo 😉

Toggle Dark Mode