Status update Aerosoft CRJ

Op het forum van Aerosoft heeft ontwikkelaar Hans Hartmann een status update geplaatst met betrekking tot de Aerosoft CRJ. Het doel is om het toestel dit jaar nog uit te brengen voor FSX en P3D. Of dat doel ook echt gerealiseerd kan worden blijft nog onduidelijk, dus laten we ons voornamelijk concentreren op de huidige stand van zaken:

The current to do list looks like this:

– HGS parts need to be repositioned and resized because we made a change in the model (HGS wasn’t correctly aligned and too small).
– VNAV calculation update is being worked on (should be finished very soon)
– DIR/INTC page needs to be adapted to other changes in the FMS
– FIX INFO page needs to be completed
– EICAS messages need to be changed from one sorted list to four unsorted ones.
– Heading bug behaviour when it’s out of the visible range
– A couple of flight director issues (including one that causes the aircraft to bank just a little too much… )
– EGPWS terrain warnings need to be fixed
– Load/save FMS status with flights
– REX WXR support (AS16 is already included)
– The usual bunch of assorted bugs
– New sound package

Yes, it is still my plan to have this done and released in 2016, but I rather delay it to 2017 than releasing a piece of junk that’s full of bugs. We’re really close now, so let’s not mess it up by rushing it on the last few meters.

2 Reacties

 1. Marc schreef:

  Het is jammer dat het mooie – en veelbesproken – DA Fokker 70-100 project destijds niet werd afgerond door Digital Aviation. Zeker als Nederlander vind ik het jammer dat dit eigenzinnige vliegtuig met het mooie speedbrake systeem (liftdumpers geloof ik) niet als uitgebreid model met VC in de flightsimulator addons voorkomt. De CRJ lijkt een mooi alternatief voor de Fokker te worden. De video’s zien er veelbelovend uit en Aerosoft kan profiteren van de opgedane kennis met de Airbus.

  • Webmaster schreef:

   Inderdaad, helemaal mee eens. De DA Fokker was een prachtig toestel.
   Iedereen die het toestel heeft aangeschaft met de belofte er bij dat de VC later zou volgen, is van een koude kermis thuisgekomen om het zo maar even uit te drukken. Men lijkt hier gelukkig wel van geleerd te hebben voor wat de CRJ betreft.