Turtle Beach VelocityOne Flight System aangekondigd

Goed nieuws voor hardware fans! Turtle Beach heeft het VelocityOne Flight System aangekondigd voor Microsoft Flight Simulator. Deze hardware, bestaande uit een yoke en throttle, zal ook volledig compatibel zijn met de Xbox Series.

Naat een yoke en throttle bevat de set-up vele knoppen, een trimwiel en 4 throttle hendels, zodat je hiermee zowel een klein GA toestel kunt besturen als de 747-8.

Het VelocityOne Flight System is nu al voor te bestellen via FlightSimWebShop voor €350.

 

7 Reacties

 1. Bram Stikkel schreef:

  Met trimwiel ook, zie ik.
  Ben benieuwd naar de kwaliteit van deze nieuwe speler op het veld.
  Ziet er heel veelzijdig uit!

 2. Matthias Postema FSVisions.nl schreef:

  Hoi bram,

  Helaas zijn de eerste reacties van de mensen (die hem al hebben kunnen zien) niet zo positief, alles en dan met name de knoppen doen erg goedkoop aan, ook zou het display zo nu en dan uitvallen?

  Dit neemt natuurlijk niet weg dat afwachten tot de eerste gebruiker reviews online staan niet verkeerd is, MAAR zelf vind ik ook dat dat al dat ”zilver” er erg goedkoop uitziet maar smaken verschillen (gelukkig).

  M.v.g.

  Matthias

  • Jeremy schreef:

   Ik zie in veel reacties dat de vergelijking met Honeycomb vaak wordt getrokken.
   Vind ik persoonlijk niet terecht. De VelocityOne is een alles-in-een systeem voor 350 euro. De Honeycomb hardware kost je in ieder geval 500 euro, en dan heb je nog geen rudder pedals. Een behoorlijk prijsverschil.

   Ook voor wat betreft het display heb ik ergens gelezen. Maar ook daar denk ik, dat is getest tegen een beta versie van Xbox. We hebben op PC ook nog allemaal problemen met hardware.

   Ik neem het vooralsnog met een korrel zout en wacht de reviews af. Ik vind het een mooi concept.

 3. Leo van den Broek schreef:

  Het ziet er inderdaad goedkoop uit.
  Ik ben sinds afgelopen maandag de trotse bezitter van de Honeycomb Bravo Throttle.
  En ik moet zeggen: super degelijk en door de afneembare levers heel makkelijk om te zetten
  Naar Single Prop
  Naar Dual prop
  Naar 737 / 747
  Inclusief de spoilers en de flaps.
  Bovendien (klein detail) zitten er rubbers bij die je over de gleuven kan schuiven die je op dat moment niet gebruikt en die dan tegen stof beschermd zijn. En 5 jaar garantie.
  Echt een aanrader.

  https://www.youtube.com/watch?v=KVuaJysKpCE

 4. Bram Stikkel schreef:

  Ja, je kunt pas goed bepalen wat het is, als mensen er echt mee ‘gewerkt’ hebben.
  Het viel mij – door de uitleg op de Flightsimwebshop – pas op, dat er inderdaad twee bedieningssystemen voor het gas, mixture en propstand op zitten. Voor mij zou dat wel een reden zijn om hem niet te kopen.
  Wat dat betreft zijn modulaire systemen handiger. Ook duurder misschien, maar daar hebben we dan Marktplaats weer voor 😉

 5. Erik schreef:

  Het is in ieder geval een goede zaak dat er meer (betaalbare) hardware voor de simmer beschikbaar komt. Heb zelf nu de volledige TCA set-up in gebruik, had ik me een aantal jaren geleden niet voor kunnen stellen!

 6. Johan schreef:

  Voorlopig alweer uitgesteld naar eind oktober begin november

Toggle Dark Mode