Uitslag: Welke simulator gebruik jij?

Aan het begin van deze maand vroegen wij jullie mening aan de hand van de poll ‘Welke simulator gebruik jij?‘. In minder dan twee weken tijd werd er meer dan 200 keer gestemd! Iets wat wij uiteraard zeer waarderen. Dankzij deze input kunnen wij onze artikelen in het vervolg nog beter afstemmen op het simulator gebruik. Hieronder volgt de uitslag van de poll, opvallend detail is dat Prepar3D met 57% inmiddels een flink marktaandeel verworven heeft. (Let op: het laden van de interactieve grafiek kan in sommige gevallen enkele seconden duren)

[visualizer id=”8659″]

4 Reacties

 1. Avatar Harald schreef:

  Wat mij persoonlijk toch opvalt is het (zeer) geringe aandeel van X-plane..
  Voor mij niet verbazend aangezien deze Sim kennelijk in een constante bêta-fase verkeerd(e).
  Erg jammer aangezien het potentieel van X-plane enorm is….

  Maar nu P3d naar 64 bits gaat , krijgt dit platform ook echt een toekomst in Flightsim…

 2. Avatar Ilya schreef:

  Dat had ik werkelijk niet verwacht.. Heb me laatste tijd niet meer zo bezig gehouden met de simulator als vroeger, en heb blijkbaar dat moment gemist waar P3D de grootste werd 😮
  Voel me toch in een stenentijdperk met de FSX zo..
  Maar aan andere kant, ik heb ook nog vrienden die op FS9 vliegen 😉

 3. Avatar wielxp schreef:

  En maar 1 op DCS? onbegrijpelijk want deze sim is werkelijk onovertroffen in VR met de Oculus op je voorhoofd. Als je je bedwingt met de uitbreidingen, bovendien ook nog eens heel betaalbaar. De basis versie is zelfs gratis!
  Pmdg 737/747 in FSX of P3D is natuurlijk wel een heel andere vlieghobby dan met een A10, Mig of met een Huey al schietend missies uitvoeren. Ieder zijn hobby;-)

  • Webmaster Webmaster schreef:

   Op zich wel begrijpelijk denk ik, DCS is een hele andere doelgroep. En daarnaast is deze groep een flink stuk kleiner dan de huidige P3D/FSX community. Hoewel het een uitstekende simulator is zullen er veel mensen zijn die er juist niet van houden om te vliegen tussen explosies en rondvliegende kogels.
   Iedereen inderdaad zo z’n eigen hobby. 😉