Upgraden naar Windows 10 ?

Een week geleden heeft Microsoft haar nieuwe besturingssysteem Windows 10 gereleased.
In de afgelopen dagen hebben wij diverse compatibiliteit testen uitgevoerd met dit nieuwe besturingssysteem in combinatie met Prepar3D, FSX (steam) en X-plane.

Na afloop van de door ons uitgevoerde testen op zowel desktop PC’s als laptop’s kunnen wij vaststellen dat je in de meeste gevallen zonder problemen kunt upgraden naar Windows 10 vanaf Windows 7 of Windows 8.1. Alle bestanden en instellingen worden keurig overgezet naar Windows 10. In een enkel geval was het wel nog even nodig om de Shaders map en de FSX.cfg te verwijderen.

Windows 10 werkte in alle gevallen probleemloos samen met Prepar3D, FSX, FSX Steam en X-Plane. Let er echter wel op dat je er tijdens de installatie voor kiest om je huidige programma’s en instellingen te behouden. En vergeet niet om de laatste Nvidia of AMD driver te installeren.

De performance in combinatie met P3D, FSX (Steam) en X-Plane is nagenoeg gelijk aan Windows 7 / Windows 8.1 en in sommige gevallen een fractie beter. Echter is dit verschil minimaal te noemen.

Er is in totaal 8 GB vrije schijfruimte nodig om te kunnen upgraden naar Windows 10. Als je pc niet over voldoende vrije schijfruimte beschikt, kan je een extern USB-apparaat toevoegen tijdens het upgrade/installatie proces.

Voor een complete upgrade of installatie handleiding verwijzen wij je graag naar de Officiële Windows 10 website van Microsoft.

Mocht je zelf nog vragen hebben plaats dan hieronder een reactie of post je vraag/probleem op het FsVisions forum. Wij helpen je graag verder!

8 Reacties

 1. Tino Broekstra schreef:

  Hoe zit het met de compatibiliteit met de diverse Office producten?
  Zelf heb ik Office 2007, maar werkt het ook met 2010, 2013 en 365? Enige ervaring mee??

  • Webmaster schreef:

   De uitgevoerde testen zijn voornamelijk gericht op de compatibiliteit van de diverse flightsimulatoren maar Office producten vanaf Office 2007 werken voor zover getest zonder problemen op Windows 10 😉

 2. Tino Broekstra schreef:

  Meestal is het bij MS zo, dat bij de komst van een nieuw besturingssysteem er een aantal (oude) Office producten niet meer worden ondersteund. Nu is Office2007 natuurlijk al flink op leeftijd, dus dat geeft te denken…
  Vandaar mijn specifieke (niet FS gerichte) vraag. Ben nl niet van plan een nieuw Office pakket aan te schaffen. Deze versie bevalt me prima.

 3. Gerrit Suichies schreef:

  Bij mij werkt FSX niet meer sinds Windows 10 is geinstalleerd. Dat is ook de mededeling die ik krijg wanneer ik FSX wil opstarten, het programma wordt daarna afgesloten. Is er een oplossing.
  Ik werk al jaren met FSX, maar ben toch tamelijk digibeet

  • Webmaster schreef:

   Beste Gerrit, dank voor je reactie. Deze foutmelding is vrij algemeen er kunnen honderden redenen zijn waardoor er een foutmelding in beeld komt. Heb je misschien wat meer details van deze melding?
   Verschijnt deze direct, of na het laadscherm? En wat voor foutcode wordt er gegeven?
   Dat maakt het voor ons net even wat makkelijker om met je mee te denken 😉

 4. Paul Schäffer schreef:

  Ook ik ondergetekende heb problemen met mijn flight simulator X melding 1628 en stopt dan met installeren.
  Ook ik zou het heel fijn vinden als er een oplossing voorhanden is.
  en net als meneer Gerrit Suichies hierboven ben ik niet heel technisch op de computer maar een duidelijk handleiding
  niet al te technisch kan ik wel volgen

  • Webmaster schreef:

   Beste Paul, dank voor je reactie. Flight Simulator X is vanuit de basis niet ontwikkeld voor Windows 10. Het kan dus in enkele gevallen voorkomen dat er toch conflicten optreden tussen FSX en Windows 10. Een directe oplossing zou ideaal zijn maar die is er simpelweg niet.

   Wij adviseren daarom de laatste tijd steeds vaker om de Steam Edition van FSX te installeren. Deze is geschikt voor gebruik in combinatie met Windows 10.

 5. Cees schreef:

  Works bestanden overzetten naar windows 10 help

Toggle Dark Mode