Veel ”frustratie” bij kopers MS ”flightsimulator” Boxed versie

Ai ai ai! Er gaan op verschillende forums nogal wat minder leuke reacties rond, dit sinds bekend is geworden dat de aankomende gebruikers van de Dvd / Boxed versies van de aankomende Microsoft ”Flightsimulator” dvd 1 in hun pc moeten laten zitten om te kunnen vliegen. Ook Mathijs Kok van Aerosoft geeft aan dat dit ook niet hun eerste keuze is, maar dat dit helaas in de handen van Microsoft zelf ligt. Hoe kijken jullie hier tegen aan? We zijn benieuwd 😉

17 Reacties

 1. Wim van Dijk schreef:

  X-plane had ook zoiets. Gelukkig nu niet meer, want het is een ‘snertoplossing’. Ik had het toen opgelost door een virtuele dvd-drive te maken en daarop de inhoud van de dvd-schijf te zetten. Werkte destijds perfect.

 2. Matthijs schreef:

  Tja, een nadeel van fysieke aanschaf zou ik het noemen. Op zich zal er wel een verklaring vanuit Microsoft achter zitten dat er anders geen ‘anti-pirate’ controle op uitgevoerd kan worden. Met een online versie is dit n.l. veel makkelijker te controleren. Boxed is leuk als collectors item, maar tegenwoordig is de standaard toch wel een online exemplaar.

 3. Matthias schreef:

  Hoi Wim en Matthijs,

  Wat grappig Wim, Ikzelf gebruikte vroeger het gratis Daemon Tools light hiervoor. Dit lijkt alweer zo lang geleden 😉 Inderdaad Matthijs, zo’n collectors item is zeker leuk. Ikzelf hoop erg dat de serial van de boxed versie uiteindelijk ook te gebruiken zal zijn om de digitale versie te downloaden.

 4. Co Alberts schreef:

  Wellicht op te lossen door een .ISO image te maken van die dvd en dan te mounten in een virtuele dvd speler.

 5. Patrick schreef:

  Is het toch weer flight simulator 95
  Dvd kom op‍♂️ Wie heeft er nog een in zijn pc ??

 6. Cees schreef:

  Zou het een keus zijn van MS om landen die een minder snel internet hebben toch inwoners goed te bedienen.
  En natuurlijk omzet te genereren.

 7. Tinus schreef:

  Is het niet mogelijk om er een iso van te maken die op je pc zetten en dan via clone cd/dvd te booten.

 8. Robert schreef:

  Tja, koop je na 10 jaar fsx en p3d een snellere pc zonder DVD drive zit de bottelnek in een verplichte externe DVD drive…. Wel primitief hoor.

 9. Matthias schreef:

  Hoi Tinus, Het ligt eraan eraan wat voor soort beveiliging ze gebruiken. Ik persoonlijk denk dat het niet zo simpel zal zijn aangezien ze tegenwoordig veel betere beveiligingen gebruiken. De tijd zal het ons leren,

 10. Matthias schreef:

  Gelukkig is er ook digitale versie Robert 😉

 11. Loek schreef:

  Er is toch ook een download versie. Waarom zou je kiezen voor de box versie?

 12. Matthias schreef:

  Hoi Loek, veel mensen willen graag ouderwets een doos en andere goodies erbij hebben zoals o.a. een boekje, doosje enz enz. En “ja” ik ben er eentje van. 😉 Maar eerst koop ik de digitale (meest uitgebreide) versie en dan later nog eens de boxed versie.

 13. Joop schreef:

  De inhoud van 10 DVD’s downloaden is ook niet gering. En heb je een keer stroning op de PC en moet je opnieuw installeren, dan kan je dat allemaal opnieuw gaan binnenhalen, dus DVD’s is zo gek nog niet. Alleen kijk ik voorlopig eerst maar eens de kat uit de boom. P3Dv5 bevalt me nog prima

 14. Matthias schreef:

  Nooit verkeerd Joop! Ikzelf haal liever gelijk de kat op uit de boom 😉

 15. Roel schreef:

  Simpele workaround : Maak een ISO bestand van DVD1 en zet daar ALLEEN het bestand 0x0409.INI (22k) in. Daarna de DVD 1 mounten door rechts-klikken, kies ‘openen met’ en selekteer Explorer… venster sluiten, dat is alles!

 16. Maikel Rozemeijer schreef:

  Hallo,

  Na veel geduld (8 uur, mogelijk een probleem met mijn speler) heb ik mijn dvd versie draaiende gekregen. Toen nog eens 9gb downloaden, maar ok het draait.

  Ik hoef echter geheel niet een dvd in de speler te laten. Werkt gewoon zonder daarnaar te vragen. Heb ik geluk ofzo?

 17. Joop schreef:

  Ik heb uiteindelijk toch maar MSFS gekocht met de 10 DVD’s. E.e.a. werkte en ik vind met name de graphics erg fraai. Er bleek wel iets mis te zijn, dus ik heb MSFS geheel uninstalled en weer op nieuw geinstalleerd. Helaas loop je dan tegen de mededeling op , dat de 25 cijferige code al een keer is gebruikt en de installatie stopt dan. In de manuals bij de box versie staat daar niets over vermeld. Maar gelukkig heeft Jeremy van de flightsimwebshop mij uit de brand geholpen met zijn uitleg hoe je dat dan via de microsoft account en store moet doen. Microsoft had hier wel iets duidelijker over kunnen zijn.