Veel ”frustratie” bij kopers MS ”flightsimulator” Boxed versie

Ai ai ai! Er gaan op verschillende forums nogal wat minder leuke reacties rond, dit sinds bekend is geworden dat de aankomende gebruikers van de Dvd / Boxed versies van de aankomende Microsoft ”Flightsimulator” dvd 1 in hun pc moeten laten zitten om te kunnen vliegen. Ook Mathijs Kok van Aerosoft geeft aan dat dit ook niet hun eerste keuze is, maar dat dit helaas in de handen van Microsoft zelf ligt. Hoe kijken jullie hier tegen aan? We zijn benieuwd 😉

14 Reacties

 1. Avatar Wim van Dijk schreef:

  X-plane had ook zoiets. Gelukkig nu niet meer, want het is een ‘snertoplossing’. Ik had het toen opgelost door een virtuele dvd-drive te maken en daarop de inhoud van de dvd-schijf te zetten. Werkte destijds perfect.

 2. Avatar Matthijs schreef:

  Tja, een nadeel van fysieke aanschaf zou ik het noemen. Op zich zal er wel een verklaring vanuit Microsoft achter zitten dat er anders geen ‘anti-pirate’ controle op uitgevoerd kan worden. Met een online versie is dit n.l. veel makkelijker te controleren. Boxed is leuk als collectors item, maar tegenwoordig is de standaard toch wel een online exemplaar.

 3. Matthias Matthias schreef:

  Hoi Wim en Matthijs,

  Wat grappig Wim, Ikzelf gebruikte vroeger het gratis Daemon Tools light hiervoor. Dit lijkt alweer zo lang geleden 😉 Inderdaad Matthijs, zo’n collectors item is zeker leuk. Ikzelf hoop erg dat de serial van de boxed versie uiteindelijk ook te gebruiken zal zijn om de digitale versie te downloaden.

 4. Avatar Co Alberts schreef:

  Wellicht op te lossen door een .ISO image te maken van die dvd en dan te mounten in een virtuele dvd speler.

 5. Avatar Patrick schreef:

  Is het toch weer flight simulator 95
  Dvd kom op‍♂️ Wie heeft er nog een in zijn pc ??

 6. Avatar Cees schreef:

  Zou het een keus zijn van MS om landen die een minder snel internet hebben toch inwoners goed te bedienen.
  En natuurlijk omzet te genereren.

 7. Avatar Tinus schreef:

  Is het niet mogelijk om er een iso van te maken die op je pc zetten en dan via clone cd/dvd te booten.

 8. Avatar Robert schreef:

  Tja, koop je na 10 jaar fsx en p3d een snellere pc zonder DVD drive zit de bottelnek in een verplichte externe DVD drive…. Wel primitief hoor.

 9. Matthias Matthias schreef:

  Hoi Tinus, Het ligt eraan eraan wat voor soort beveiliging ze gebruiken. Ik persoonlijk denk dat het niet zo simpel zal zijn aangezien ze tegenwoordig veel betere beveiligingen gebruiken. De tijd zal het ons leren,

 10. Matthias Matthias schreef:

  Gelukkig is er ook digitale versie Robert 😉

 11. Avatar Loek schreef:

  Er is toch ook een download versie. Waarom zou je kiezen voor de box versie?

 12. Matthias Matthias schreef:

  Hoi Loek, veel mensen willen graag ouderwets een doos en andere goodies erbij hebben zoals o.a. een boekje, doosje enz enz. En “ja” ik ben er eentje van. 😉 Maar eerst koop ik de digitale (meest uitgebreide) versie en dan later nog eens de boxed versie.

 13. Avatar Joop schreef:

  De inhoud van 10 DVD’s downloaden is ook niet gering. En heb je een keer stroning op de PC en moet je opnieuw installeren, dan kan je dat allemaal opnieuw gaan binnenhalen, dus DVD’s is zo gek nog niet. Alleen kijk ik voorlopig eerst maar eens de kat uit de boom. P3Dv5 bevalt me nog prima

 14. Matthias Matthias schreef:

  Nooit verkeerd Joop! Ikzelf haal liever gelijk de kat op uit de boom 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *