//42 SimFX

In een eerder nieuwsbericht (developer stream) hadden we deze mod al kort aangekondigd. De mod voorziet in allerlei visuele effecten voor je vliegtuigen en helikoptors. We kennen deze mod al van FSX en P3D maar hij is nu dus verschenen voor MSFS en als we //42 mogen geloven is dit pas het begin en wordt er verder gewerkt aan meerdere handgemaakte “Immersion Packs”.

Kijk hier voor meer Informatie.  Streamer dreamsofwings heeft er ook een mooie video van gemaakt. Kijk deze hier.

Behalve vliegtuigeffecten zijn er ook vallende sterren en noorderlicht toegevoegd. Net als de andere effecten treden die natuurlijk alleen op als je onder de juiste condities en op de juiste locatie vliegt.

Daarnaast is het zeker vermeldingswaard dat alle effecten werken met AI en ook gelden voor multiplayer en Vatsim etc. tenminste als je al vliegt met de beta 15. Uitgeprobeerd hebben we dat echter nog niet.

Hoewel de interface aangeeft dat de heli herkend wordt (maar als vliegtuig) en de diverse effecten groen zijn, werken de effecten helaas niet met de flyinside heli’s. Waarschijnlijk komt dat door het eigen vliegmodel van de flyinside heli’s.  Gelukkig hebben die mooie eigen rotor wash effecten….

Effecten voor op Asobo gebaseerde heli’s  zoals van Cowinsim, de Hype Performance group en de miltech c47 werken echter wel. Jammer is dan weer dat deze heli’s niet ondersteund worden door de mod airshow assistent (die ondersteund inmiddels in de laatste versie zelfs tot 11 wingman). Zie dit bericht. Maar we kunnen niet alles hebben….

De SimFX mod kost overigens 29 euro.

Veel (vlieg)effect plezier.

2 Reacties

  1. Erik schreef:

    Weet iemand of deze nog naar Orbx komt? Ik dacht zelf gelezen te hebben nadat Sim Update 15 is verschenen?

  2. WielXP schreef:

    Op de site van //42 zelf staat dat deze mod “pending” is voor ORBX. (overigens ook pending voor marketplace. en andere sites). Dus ja die komt naar ORBX. Met name voor multiplayer visuals is inderdaad sim update15 noodzakelijk. Dus het lijkt logisch dat men wacht met verkoop totdat deze update verschenen is maar zeker weet ik het ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Toggle Dark Mode