29 Reacties

 1. Lander schreef:

  Ik ben al aan het aftellen hoor, hoewel ik eerder naar de Fra-Benelux aan het uitkijken ben kan ik terug niet wachter op de verbeteringen en de sightseeing 😉
  Gentlemen start your engine!

  • Malte schreef:

   Het is teleurstellend dat Microsobo zich niet houdt aan de deadlines. Ik heb ook gereageerd op deze vertraging in de forums, maar de heftigheid van sommige reacties had ik niet verwacht. Ik denk dat het ontwikkelingsteam goed in staat is om een go no go te geven aan een update. Erg chic was het niet om op de verwachte dag van release een banner te plaatsen dat er nog even gewacht moest worden op de UK update. Maar als daarmee issues, zoals de spikes en vervormingen van het terrain voorkomen kunnen worden vind ik het niet erg om een maand langer te wachten, bij wijze van spreken. Wat mij betreft zouden ze bij Asobo vooral moeten werken aan de stabiliteit van de fundering voordat ze nieuwe verdiepingen toevoegen.

   • Matthias schreef:

    Hoi Malte,

    Ik sluit me helemaal aan bij jouw gevoel/reactie. Het zou hun zeker gesierd hebben eerder een bericht geplaatst te hebben. Ook de reacties van sommige forum bezoekers gaan nergens meer over. Helaas zijn we dit gedrag tegenwoordig veel vaker.

   • Lander schreef:

    Dag Malte,

    Ik zat er vandaag nog aan te denken, dat de reacties hier bij fsvision alleszins veel volwassener zijn dan op het forum op MSFS. Ik heb soms het gevoel dat er velen zijn die het blijkbaar beter kennen en kunnen dan het team die achter de sim zit.
    En die er dan vooral ook nog eens van genieten om verwijten naar de devs. hun kop te smijten alsof het enigste in hun leven is.

    Ik vond het ook jammer maar als het team op het laatste ziet dat de update niet aan de verwachting/beloftes voldoet denk ik dat het toch beter uit te stellen is of de berichten zouden nog negatiever kunnen uitkomen. Trouwens ik wacht toch liever een week langer voor de update van de UK/IL dan die van de BENELUX 😀

    De stabiliteit is idd nog een issue maar wat kunnen we dan zeggen: Ah Rome was ook niet in één dag gebouwd. 😉 Ik vind het zelfs leuk om te zien hoe er steeds veranderingen zijn. Zo word het ook niet saai of is het nieuwtje ervan af 😉
    En vergeet vooral niet; het is nog steeds gratis (of in de prijs inbegrepen ;)).
    Ik heb al meer geld verdaan aan addons & co dan dat de sim me zelf gekost heeft.
    (laat me nog maar zwijgen over de ‘nodige’ kosten voor de hardware 🙂 )

    • Malte schreef:

     Bedankt voor je reactie Lander, ik vind het ook wel leuk om te zien hoe de sim zich ontwikkelt. Bovendien vind ik de constructieve bijdragen vanuit de community super. Ik heb nu een modificatie voor de Citation, de 152, de Bonanza en de Diamond DA 40, stuk voor stuk verbeteringen. De Flybywire A32NX is ook zo een super project dat door individuele designers is ontwikkelt. Ik zie het allemaal als work in progress en het kan nog erg interessant voor ons worden in de komende jaren. Ik heb ook wel begrip voor de onvrede hoor, mensen hebben behoorlijk geïnvesteerd in hardware om voorbereid te zijn op de impact van het programma. Asobo is een goed team en ik heb wel vertrouwen in hun kennis en kunde.

     • Lander schreef:

      Hardware, welke hardware 😉
      Gewoon afwachten. Ik denk dat xplane, p3d & co ook niet de eerste maanden direct “ok” waren é.
      Het stoort me gewoon soms enorm hoe mensen direct elkaar en andere afbreken. Je moet maar eens de comments gaan lezen over het topic van de live traffic. (bugs en issues)
      Hier zie je dit gelukkig nog niet.
      Maar Benelux is dan ook te klein op deze aardbol zeker om ruzie te maken. 🙂

 2. Matthias schreef:

  We tellen samen met je af Lander ✨

 3. RC schreef:

  Citaat uit FS forum : It has been delayed to 2/16. Sorry for the bad news. It is on the MSFS Discord.

 4. RC schreef:

  Nog een reactie uit FS Forum. ANNOUNCEMENT: World Update 3 is in its final polish phase and is now locked in for release on Tuesday, February 16th. The team is putting the finishing touches on all aspects of this massive update, and we appreciate your continued patience.

 5. Matthias schreef:

  Dank je wel RC voor de info! Ik heb het stukje gelijk aangepast! M.v.g. Matthias

 6. Lander schreef:

  Ale, het zal dan samen met world update 4 komen 😀

 7. wielxp schreef:

  Ach, ik ben nog steeds aan het stoeien met de VR update van net voor kerst.
  Bovendien regent het in Engeland en Ierland ook altijd, dat kan mijn VR bril nog niet aan 😉
  Hmm, dat geeft te denken voor de Benelux update eind maart. Maar gelukkig zit daar dan Frankrijk bij waar wel de zon schijnt….;-)

  • Marc schreef:

   Hoe bevalt de VR ervaring tot nu toe? Zelf heb ik sinds januari een IR tracker gekocht, het was even wennen, maar daarna vond ik het ook echt hartstikke gaaf om onder de vleugel door naar achteren te kijken tijdens mijn bocht naar base of naar final. Het geeft een veel natuurlijker gevoel.

 8. Matthias schreef:

  Leuke reactie weer wielxp! Viva la France!

 9. Matthias schreef:

  Hoi Marc,

  VR is echt heel gaaf, ikzelf gebruik de Reverb G2 en de Pimax Vision 8K X, de ondersteuning is bij de laatstgenoemde nog wat puzzelen op het begin, maar eenmaal werkend is het heel realistisch. MSFS ondersteund VR al aardig goed. Wel is er altijd ruimte voor verbeteringen. Mocht je zelf de overstap naar VR maken raad ik je aan goed onderzoek te doen naar welke bril het beste aan jouw wensen voldoen, en natuurlijk speelt geld ook een belangrijke rol. Maar mocht je een wat ruimer bedrag te besteden hebben is de HP Reverb G2 een absolute topper binnen de VR wereld! Fijn weekend

 10. Marc schreef:

  Bedankt voor je reactie, Matthias, leuk om te horen en te lezen.

 11. Matthias schreef:

  Graag gedaan collega! 🙂

 12. Lander schreef:

  En moest budget & support geen probleem zijn.
  Dewelke gaat je voorkeur? Pimax of HP. Niet alleen qua beeld maar ook qua handeling etc. (Dacht gelezen te hebben dat ze ook een update gingen brengen voor de pimax)

 13. Matthias schreef:

  Hoi Lander, Niks is gaver als de Pimax 8K X, Haarscherp en bovenal………………….. 200 FOV. Kortom, een veel breder gezichtsveld waardoor het ”verrekijker” effect nauwelijks meer aanwezig is. P.s. voor zo’n 350-400 Euro vind je al een Pimax 5K Plus op MP. Minder scherp, maar wel 200 FOV, deze is ook geweldig voor MSFS. (Had ik ook in mijn bezit, inmiddels verkocht). Daarentegen zijn alle PIMAX brillen wat lastiger om goed werkend te krijgen op dit moment, enige Pimax Pitool ervaring is wel handig. Wel komt hiervoor inderdaad ”binnenkort” een update wat het veel gemakkelijker maakt. Hopelijk heb je hier wat aan Lander. M.v.g. Matthias

 14. Lander schreef:

  Zeker! Deze is zonder ingebouwde sensoren zeker? Oja welk beestje van pc heb je dan nodig?

 15. Lander schreef:

  Effe ‘offtopic’ vraagje. Is er hier een forum want ik op de link van forum klik gebeurt er niets.

 16. Matthias schreef:

  Hoi Lander,

  Dat klopt, daarom is de Reverb G2 de beste qua prijs (Geen sensoren nodig) De Pimax brillen werken ook zonder, maar dan alleen in 3dof. Hierbij het linkje voor de VR forums:

  https://forums.flightsimulator.com/c/virtual-reality-vr/general/227

  M.v.g.

  Matthias

 17. Lander schreef:

  Bedankt Matthias,

  Ik bedoelde eig. een fsvision forum. Want ik reageer meestal via de nieuwerichten.
  Maar zal zeker ook je link bekijken daar ik op zoek ben naar een vrbril.

 18. Marc schreef:

  Voorlopig hebben we geen forum Lander, dat hebben we in het verleden wel gehad en misschien gaan we daar ooit weer mee beginnen, maar dat moet eerst intern besproken worden. De comment section heeft het voordeel dat de reacties meer on topic blijven.

 19. Lander schreef:

  Dag Marc,
  Bedankt voor de info. Nu mij stoort het niet hoor. Maar ik vroeg mij dit vooral af omdat ik soms offtopic vragen begon te stellen.

 20. Lander schreef:

  De wereld van de flightsim is toch prachtig é. Je kan zelfs gewoon uren aan een stuk internet afschuimen om je digitale horizon te verbreden.

 21. Matthias schreef:

  Hoi Lander,

  Inderdaad, het blijft een geweldige hobby waarbij het internet gewoon onmisbaar geworden is. En dan te bedenken dat we ”vroeger” al trots waren met onze eerste videokaartje 😉 Hieronder een leuk stukje over de geschiedenis van de videokaart, enjoy!

  https://www.computerhope.com/history/videocard.htm

  O ja!, het kan overigens gekker 😉

  https://www.techspot.com/news/84581-you-can-help-turn-lego-3dfx-voodoo-3d.html

 22. Lander schreef:

  Pfff hahaha die 2e link. Zalig. Wrm niet. Nu nog rgb lampjes en tis in orde.

 23. Matthias schreef:

  Hahahaha! 😉

Toggle Dark Mode