Humor!

We kennen allemaal wel al die geweldige goedkope webshops zoals A..Express, Lampjeindebox enz. Erg goedkoop, maar de kans is nogal aanwezig dat je een nep merkproduct koopt. Maar dit hoeven we jullie natuurlijk niet uit te leggen. Als je een splinternieuwe helikopter koopt kun je er 100% vanuit gaan dat deze van de echte fabrikant afkomt, of toch niet? Check in ieder geval alles maar goed als je in ooit van plan bent om in Moldavië een Russische Kamov KA-26 helikopter te kopen. Bekijk de onderstaande video en het artikel maar. Spaans gesproken, maar waar het op neerkomt is dat de Politie in Moldavië een heuse NEP fabriek opgerold heeft waar ze, je raadt het vast al……………………………nep KA-26 helikopters maakten. Wat komt hierna……. een Nimitz klasse vliegdekschip? 😉

Het Moldavische ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigde in een persbericht dat de politie een illegale fabriek heeft gesloten die clandestien kopieën van de Russische Kamov KA-26 helikopter bouwde. Er stonden meer dan 10 helikopters in verschillende stadia van afwerking in de fabriek. Bij nader toezien zijn er verschillende ‘types’ in de video te zien.

Volgens het bericht van het Moldavische ministerie waren deze clandestiene helikopters voorzien om naar CIS-staten te worden verscheept. Het persbericht specificeert niet welke landen of wie deze helikopters zouden besteld hebben. Moldavië ligt tussen Roemenië en Oekraine. 

De fabriek is gesitueerd in het Criuleni district aan de Dnjester rivier in het oosten van Moldavië. De gearresteerden, die verdacht worden van betrokkenheid bij de productie en assemblage van de clandestiene helikopters zijn afkomstig uit de (van Moldavië) afgescheiden regio Transnistrië. Deze zelfverklaarde republiek wordt alleen door Rusland gesteund en erkend.

De openbare aanklager heeft een strafzaak aangespannen tegen de verdachten die volgens de Moldavische wetgeving een gevangenisstraf tussen de drie en tien jaar kunnen krijgen.

Het is op zijn minst een opmerkelijk verhaal en als je deze foto in detail bekijkt moet je toch betwijfelen dat iemand een dergelijk toestel zou kopen, laat staan zou kunnen vliegen.    

Hieronder een video van de Moldavische Politie over deze fabriek.

 

1 Reactie

  1. Bram Stikkel schreef:

    Ze zijn best een eind gekomen met hun relatief beperkte middelen, vind ik.
    Nu maar hopen, dat ze door de overheid voor de flightsimmers aldaar aangeboden worden…